BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Διαχυτήρες Φερομόνης Φύλου για την αντιμετώπιση της καρπόκαψας

Οι διαχυτήρες CHECKMATE CM – X εκλύουν μια ποσότητα φερομόνης που προκαλεί ένα κομφούζιο στον οπωρώνα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 5 μηνών. Έτσι τα αρσενικά άτομα δεν μπορούν να εντοπίσουν τα θηλυκά οπότε δεν έχουμε ζευγάρωμα.

Διαχυτήρες Φερομόνης Φύλου για την αντιμετώπιση της καρπόκαψας

9
2

Η ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. πήρε πρόσφατα έγκριση για την χώρα μας στο σκεύασμα CHECKMATE CM -XL για την καταπολέμηση της καρπόκαψας της μηλιάς.

To συγκεκριμένο σκεύασμα παρεμποδίζει τη σύζευξη αρσενικού - θηλυκού εντόμου με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ωοτοκίες και κατά συνέπεια προνύμφες που προσβάλλουν τους καρπούς Αχλαδιάς, Μηλιάς, Κυδωνιάς.

Η ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. δραστηριοποιείται στην μέθοδο παρεμπόδισης της σύζευξης από το 1991 και έχει αναπτύξει μια σειρά σκευασμάτων για διάφορους εντομολογικούς εχθρούς. Έτσι διαθέτει μια πολύχρονη εμπειρία και ειδικά τεχνικά εκπαιδευμένους γεωπόνους.

Το CHECKMATE CM - XL αποτελείται από ειδικούς διαχυτήρες εμποτισμένους με την φερομόνη φύλλου της καρπόκαψας της μηλιάς (Cydia pomonella).

Διαθέτει ανώτερη τεχνολογία που εξασφαλίζει σταδιακή αποδέσμευση φερομόνης και σταθερά ομοιόμορφο ρυθμό απελευθέρωσης. Η εκλυόμενη αυτή ποσότητα φερομόνης από τους διαχυτήρες CHECKMATE CM - X προκαλεί ένα κομφούζιο στον οπωρώνα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 5 μηνών. Έτσι τα αρσενικά άτομα δεν μπορούν να εντοπίσουν τα θηλυκά οπότε δεν έχουμε ζευγάρωμα, ωοτοκίες και νεαρές προνύμφες καρπόκαψας που θα προσβάλλουν τους καρπούς.

Το σκεύασμα δεν επηρεάζεται από βροχές, ποτίσματα και ψεκασμούς. Έχει δοκιμαστεί εκτενώς από κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ινστιτούτα. Χρησιμοποιείται δε εμπορικά τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και Αμερική με πολύ μεγάλη επιτυχία κατακτώντας συνεχώς την εμπιστοσύνη των παραγωγών μήλων και αχλαδιών.

Το σκεύασμα παρασκευάζεται από τον οίκο Suterra LLC – USA που ειδικεύεται στην παραγωγή και ανάπτυξη σκευασμάτων παρεμπόδισης της σύζευξης. Το CHECKMATE CM-XL είναι συμβατό με άλλες μεθόδους καταπολέμησης.

Οι διαχυτήρες CHECKMATE CM – X εκλύουν μια ποσότητα φερομόνης που προκαλεί ένα κομφούζιο στον οπωρώνα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 5 μηνών.
Έτσι τα αρσενικά άτομα δεν μπορούν να εντοπίσουν τα θηλυκά οπότε δεν έχουμε ζευγάρωμα

Τα πλεονεκτήματα του Checkmate CM-XL:
✓ Παρέχει προστασία από την καρπόκαψα για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 5 μήνες ) λόγω της υψηλής συγκέντρωσης και ποσότητας φερομόνης που περιέχουν οι διαχυτήρες αλλά και της ανώτερης τεχνολογίας σταδιακής αποδέσμευσης που συνδυάζει.

✓ Η συνεχής χρήση μειώνει με επιτυχία τους πληθυσμούς της καρπόκαψας στην περιοχή που χρησιμοποιείται, ακόμη και κάτω από τα οικονομικά όρια προσβολής.

✓ Δεν αφήνει χημικά υπολείμματα στους καρπούς και ούτε απαιτεί μακράν περίοδο αναμονής για πριν τη συγκομιδή.

✓ Προτείνεται και αποτελεί μέσον που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανάπτυξης ανθεκτικότητας της καρπόκαψας.

✓ Δεν έχει επίδραση σε μέλισσες, ωφέλιμα έντομα και ακάρεα του οπωρώνα τα οποία μπορούν να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν στην διατήρηση χαμηλών πληθυσμών άλλων εχθρών π.χ τετράνυχος, αφίδες κ.λπ.

✓ Δεν απαιτεί χρόνο αναμονής για την είσοδο στο κτήμα μετά από την εφαρμογή, ώστε να γίνουν οι
προγραμματισμένες εργασίες, αραίωμα, θερινά κλαδέματα κ.λπ.

✓ Οι διαχυτήρες του CHECKMATE CM-XL είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να γίνεται εύκολα και γρήγορα η εφαρμογή τους (κρέμασμα), χωρίς μεγάλο εργατικό κόστος.

✓ Είναι συμβατό με άλλες μεθόδους καταπολέμησης (π.χ. ψεκασμούς για φουζικλάδιο, αφίδες κ.λπ).

✓ Δεν απαιτεί επανάληψη εφαρμογής μετά από βροχή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ (www.hellafarm.gr)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ PDF

 

 

 

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

22-04-2016 08:32αδαμος παπαρης

σε χωραφι 4 στρεμματων καρυδιων παρακαλω πεστε μου τι κοστος θα εχω

Απάντηση

27-08-2014 14:25ΣΤΕΦΑΝΟΣ

να ρωτησω σε αγρο 4 σρτεμματων με κυδωνιες ποσα σκευασματα χρειαζονται και τι κοστιζουν ?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία