BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Εμπορικό όπλο η πιστοποίηση κατά Demeter

Διαφωτιστική η ημερίδα για τη βιοδυναμική γεωργία που διοργάνωσε με επιτυχία το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ.

To Ινστιτούτο BIO Hellas ζητά συνεργάτη

3
0

Εργαλείο εμπορικής ανάπτυξης και διεξόδου στις αγορές του εξωτερικού μπορεί να αποτελέσει για επιχειρήσεις και παραγωγούς η πιστοποίηση με το πρότυπο Demeter, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ.

Αυτό επισημάνθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Αρχές Βιοδυναμικής Γεωργίας» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο την Παρασκευή 29 Αυγούστου στο χώρο της «Οργάνωση Γη» στο περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».

Προσκεκλημένοι και κύριοι εισηγητές ήταν:

- ο Ελβετός Dr. Reto Ingold, γεωπόνος, διακεκριμένος σύμβουλος βιοδυναμικής γεωργίας και μέλος της Επιτροπής Διαπίστευσης της Demeter

- η Maja Kolar, γεωπόνος και καθηγήτρια βιοδυναμικής γεωργίας από τη Σλοβενία.

 

Στην πρόσκληση για την ημερίδα ανταποκρίθηκαν ένθερμα, παραγωγοί και επιχειρήσεις που συμβάλλονται με το ΒΙΟΕΛΛΑΣ και πιστοποιούνται ως προς το πρότυπο Demeter αλλά και νέοι ενδιαφερόμενοι με σκοπό τόσο την γνωριμία με τις βασικές αρχές της βιοδυναμικής γεωργίας όσο και την αξιολόγηση της δυναμικής της εφαρμογής της σαν εργαλείο εμπορικής ανάπτυξης και διεξόδου στις αγορές του εξωτερικού.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η σύνδεση μεταξύ των παραγωγών βιοδυναμικών προϊόντων στην Ελλάδα και η εμβάθυνση των πρακτικών της βιοδυναμικής γεωργίας από ειδικούς επιστήμονες. Η Βιοδυναμική Γεωργία, αν και άγνωστη σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, αποτελεί την «μητέρα» της Βιολογικής Γεωργίας. Το κίνημα της Βιοδυναμικής Γεωργίας αναπτύχθηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα ύστερα από μια σειρά διαλέξεων του Dr. Rudolf Steiner, ο οποίος προσέδωσε στη γεωργία ένα βαθιά φιλοσοφικό υπόβαθρο και, προσεγγίζοντας την ολιστικά, πρότεινε εν τέλει μια σειρά από γεωργικές πρακτικές και σκευάσματα, τα οποία δεν προσανατολίζονται απλά στην βελτίωση των αποδόσεων αλλά και στην αρμονία της γεωργικής εκμετάλλευσης με το περιβάλλον και τη γη.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

-Εισαγωγή στο βιοδυναμικό σύστημα παραγωγής

-Διαφορές της βιοδυναμικής γεωργίας με τη βιολογική και τη συμβατική γεωργία

-Προσεγγίζοντας τα βιοδυναμικά παρασκευάσματα

-Κατασκευάζοντας την ατομικότητα της φάρμας

-Πρόσβαση στην αγορά βιοδυναμικών προϊόντων

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο ΒΙΟΕΛΛΑΣ είναι από το 2009 ο μοναδικός φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα που συνεργάζεται με την Demeter International, η οποία πιστοποιεί βιοδυναμικές φάρμες σε διεθνές επίπεδο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail:

pstandards@bio-hellas.gr και να ενημερωθείτε στο site του ΒΙΟΕΛΛΑΣ www.bio-hellas.gr

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία