BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Με προτάσεις για το νέο Μέτρο οι βιοκαλλιεργητές Β. Ελλάδος

Θα ενημερώσουν τους συναδέρφους τους και θα συνδαιμορφώσουν προτάσεις για το νέο Πρόγραμμα.

2
0

Τις προτάσεις τους για το νέο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας ετοιμάζονται να καταθέσουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι βιοκαλλιεργητές Βορείου Ελλάδας, προκειμένου όπως υποστηρίζουν «να βοηθήσουν το υπουργείο στο έργο του».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους των υπόλοιπων σωματείων βιοκαλλιεργητών σχετικά με τις ενστάσεις και τη συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στη συνάντηση, προκειμένου να συνδιαμορφωθούν προτάσεις που θα βοηθήσουν το υπουργείο στο έργο του, πιθανώς σε επόμενη συνάντηση στην Αθήνα».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, έγινε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσιρώνη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός με τους εκπροσώπους των σωματείων βιοκαλλιεργητών της Νότιας Ελλάδας στις 6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, κατά την οποία δόθηκε βάρος στο Μέτρο 1.1 για τη Βιολογική Γεωργία. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒΒΕ ενημέρωσε τον κ. Τσιρώνη για τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι βιοκαλλιεργητές λόγω των καθυστερήσεων του Υπουργείου σχετικά με την τακτοποίηση του Νόμου των αγορών παραγωγών. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι θα ενδιαφερθεί προσωπικά για το θέμα το οποίο εκκρεμεί εδώ και αρκετούς μήνες και αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τεράστια μερίδα των παραγωγών βιολογικών προϊόντων όλης της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒΒΕ ανέλαβε να ενημερώσει τους συναδέλφους των υπόλοιπων σωματείων βιοκαλλιεργητών σχετικά με τις ενστάσεις και τη συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων στη συνάντηση, προκειμένου να συνδιαμορφωθούν προτάσεις που θα βοηθήσουν το Υπουργείο στο έργο του, πιθανώς σε επόμενη συνάντηση στην Αθήνα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία