BACK TO
TOP
Newsletters

Newsletter 144

Newsletter 144

3
0

Διαβάστε τα περισσότερα θέματα της εφημερίδας Agrenda

Χάνεται χρόνος για τις πληρωμές

Η συνδεδεμένη στο βαμβάκι είναι η μόνη που έλαβε ημερομηνία πληρωμής
Άτυπο, ασαφές και αβάσιµο το πρόγραµµα πληρωµών που ανακοίνωσε την περασµένη Πέµπτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου. Η συνδεδεµένη στο βαµβάκι είναι η µόνη ενίσχυση που έλαβε ηµεροµηνία πληρωµής (µεταξύ 8 και 11 Μαρτίου, ενώ όλες οι άλλες (βιολογικών, εξισωτικές, υπόλοιπα εναιαίων κ.α.) κινούνται σε βάθος τριµήνου.
Με άλλα λόγια, η προσπάθεια του υπουργού να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το «βαθύ χέρι» του κράτους στα ταµειακά διαθέσιµα των Οργανισµών (ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΟ, ΕΛΓΑ κ.α.) απέτυχε παταγωδώς.
Ακόµα και αν πληρωθεί τελικά η συνδεδεµένη στο βαµβάκι, η ανησυχία των αγροτών για τις ταµειακές ροές και οι δυσκολίες στην υποστήριξη της παραγωγικής διαδικασίας θα µονοπωλούν τις συζητήσεις
Στις επιλεγµένα «άτυπες» ανακοινώσεις του ο κ. Αποστόλου δεν έδωσε σαφείς ηµεροµηνίες αναφορικά µε τα ζητήµατα που απασχολούν περισσότερο τους αγρότες, όπως το αγροτικό πετρέλαιο, τα βιολογικά και τα υπόλοιπα της εξισωτικής (για τα οποία µάλλον θα φτάσει καλοκαίρι), ενώ τόνισε ιδιαίτερα το ζήτηµα των καταλογισµών από την Ευρώπη εις βάρος του αγροτικού τοµέα της χώρας µας που ανέρχονται στα 2,5 δις ευρώ (ανάµεσα στα οποία και 327 εκατ. ευρώ για το γνωστό «πακέτο Χατζηγάκη»)
Η νέα φάση πληρωµών, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινούν από τη ∆ευτέρα 9 Μαρτίου µε τη συνδεδεµένη στο βαµβάκι, το ύψος της οποίας θα είναι µειωµένο στα 68 ευρώ το στρέµµα, λόγω περισσότερων στρεµµάτων και θα αναπτυχθεί σε βάθος τριµήνου, δηλαδή µέχρι τον Μάιο.
Πιο συγκεκριµένα για τα βιολογικά, ο αναπληρωτής υπουργός επιφυλάχθηκε να αναφέρει συγκεκριµένες ηµεροµηνίες για την πληρωµή των δικαιούχων, επισηµαίνοντας πάντως ότι εντός του τριµήνου θα αρχίσουν να τακτοποιούνται εκκρεµότητες των ετών 2012 και 2013.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία