BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Η Ευρώπη φλυαρεί πολιτικά και ο κόσμος δρα εμπορικά

Σε ανακατωσούρα βρίσκεται η διεθνής πολιτική σκηνή καθώς υπάρχουν παντού ανοικτά µέτωπα, που επηρεάζουν το οικονοµικό περιβάλλον. Από τη µία ο εµπορικός πόλεµος Αµερικής-Κίνας και από την άλλη τα κωλύµατα µε το Brexit, o διχασµός για το µεταναστευτικό και η έξαρση λαϊκισµού στην Ευρώπη.

salsbourg-oikonomia

5
0

Ενδεικτική η πρόσφατη άτυπη σύνοδος Κορυφής στο Σάλσπουργκ όπου οι ηγέτες της ΕΕ φάνηκε να έχουν να διανύσουν ακόµη πολύ δρόµο για το Brexit και τη µετανάστευση.

Στο µεταξύ, ηχηρή η προειδοποίηση του Τζακ Μα, συνιδρυτή του κινεζικού κολοσσού του τοµέα ηλεκτρονικού εµπορίου Alibaba Group Holding, ότι ο κόσµος πρέπει να προετοιµαστεί για έναν 20ετή εµπορικό πόλεµο ανάµεσα σε Κίνα-ΗΠΑ. «Η οικονοµική κατάσταση δεν είναι καλή κι αυτό µπορεί να κρατήσει πάρα πολύ καιρό», τόνισε ο Μα σε οµιλία του στο Παγκόσµιο Οικονοµικό Φόρουµ στην Τιαντζίν, υπογραµµίζοντας ότι το Πεκίνο πρέπει να δώσει την έµφαση στον σύγχρονο «δρόµο του µεταξιού» που οδηγεί στην Αφρική, τη νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη.

Από την άλλη, αισθάνονται... καλά και πάλι όσοι έχουν επενδύσει στο ιταλικό χρέος. Από τις αρχές Σεπτεµβρίου, η απόδοση του 10ετούς οµολόγου αναφοράς µειώθηκε από 3,24% σε 2,79% και η διαφορά µε τα γερµανικά οµόλογα, επίσης µειώθηκε δραµατικά. Βέβαια σύµφωνα µε το Bloomberg η ανακούφιση που σηµειώθηκε στην αγορά είναι κατανοητή, αλλά πιθανότατα πρόωρη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία