BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Κυβερνητική προσήλωση για προσλήψεις σε Υγεία και ασφάλεια

Με απόλυτη προσήλωση στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, που σχετίζονται με τη στελέχωση ευαίσθητων τομέων της καθημερινότητας των πολιτών, προχωρά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ενδυνάμωση του κράτους σε νευραλγικές θέσεις, όπως αυτές στην Υγεία και την ασφάλεια, τρέχει με ρυθμό "σπριντ", με τον πρωθυπουργό να δίνει σαφείς εντολές στους υπουργούς του, προκειμένου να προχωρήσουν μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο στοχευμένες προσλήψεις. Αυτές θα φτάσουν τις 3.950, όπως έγινε γνωστό αργά χθες το απόγευμα και μετά την ολοκλήρωση μίας ακόμα σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

ee1b1cb2ada14f87be1270e6b550b736

7
0

"Όπως είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά, έτσι επιβεβαιώθηκε και χθες στην ευρεία σύσκεψη που είχε ο κ. Μητσοτάκης με υπουργούς ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι προγραμματισμένες προσλήψεις", σημειώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός έδωσε τις εξής κατευθύνσεις:

-Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα τις 2.450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

-Επιπλέον των παραπάνω προγραμματισμένων προσλήψεων, να δρομολογηθούν άμεσα (και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους) 1.500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

"Υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει προεκλογικά να δουν οι πολίτες σύντομα βελτίωση στις υπηρεσίες Υγείας και να νιώσουν πιο ασφαλείς. Ειδικά στον τομέα της Υγείας, υπενθυμίζουμε και την απόφαση για τη λήψη ενός ακόμη πρωτοποριακού μέτρου που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των υπηρεσιών των δημοσίων νοσοκομείων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα θεσμοθετηθεί  η διαδικασία απόκτησης ειδικότητας για τους νοσηλευτές εντός των δημόσιων νοσοκομείων. Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, συνεπώς, θα ενισχύεται μέχρι και κατά 1.500 αποφοίτους νοσηλευτικής ανά έτος, που ως ειδικευόμενοι θα μπορούν να υποστηρίξουν το έργο των νοσηλευτών σημαντικά. Μαζί με τη γρήγορη ολοκλήρωση των 2.250 προσλήψεων στον χώρο της Υγείας θα έχει γίνει το πρώτο βήμα για την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών στη χώρα μας", σχολιάζουν "γαλάζια" στελέχη.

Αυτήν την ώρα στο κεντρικό στρατηγείο της κυβέρνησης ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, με θέμα-αιχμή στην ατζέντα την επιλογή ηγεσίας στην Ελληνική Αστυνομία. Για τη θέση του νέου αρχηγού, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται έντονα το όνομα του αντιστράτηγου, Μιχάλη Καραμανλάκη. Παράλληλα,  στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και η σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού.

 

Πηγή: capital.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία