BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Eίναι 43 ετών, από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ.

romperta-metsola

96
0

H Μετσόλα  δεν έκρυψε ποτέ την αντίθεσή της στις αμβλώσεις και εξαίρει την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα δουν κοινή δράση «καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικές επιθέσεις στα σύνορά της». Θεωρεί σημαντική την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καινοτομία αλλά και την προστασία των ελευθεριών. Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως λέει, χρειάζεται μια ισχυρή φωνή, μια φωνή που να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ στις σημαντικές προκλήσεις» που υπάρχουν.

Για τη Μετσόλα, οι πολίτες θέλουν ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο ακούει, έναν θεσμό ο οποίος απευθείας εκλέγεται από αυτούς, να ασχοληθεί με τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες τους και τις προκλήσεις τους.

Θέλει μια Ευρώπη στην οποία να πιστεύουν οι πολίτες και αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να αναλάβει την Προεδρία.

Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, του Λούκα, του Άλεκ, του Μαρκ και του Κρίστιαν. Ο μεγαλύτερος είναι 14 ετών και ο μικρότερος τεσσάρων.

Η Μετσόλα έχει πάθος με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τα οποία, όπως λέει κληρονόμησε από τον παππού της που ήταν σεφ στο Βασιλικό Ναυτικό. Όταν η Ρομπέρτα έγινε δικηγόρος και ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό δίκαιο, ήξερε ότι αυτό θα ήταν το μέλλον της.

Οι γονείς της , όπως λέει, της έμαθαν ότι δεν έχει νόημα να παραπονιέται αν δεν προσπαθεί να αλλάξει αυτό που την ενοχλεί. «Υπάρχουν πάρα πολλοί “κριτικοί της πολυθρόνας” στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν τις αλλαγές που θέλουμε», όπως έχει πει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της.

Πηγή: newsmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία