BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Σε σταθερή άνοδο οι τιμές αργού πετρελαίου λόγω περικοπών ΟΠΕΚ+

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο και κατευθύνθηκε προς ένα σταθερό τριμηνιαίο κέρδος χάρη στις προσδοκίες ότι οι περικοπές της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ θα συσφίξουν την παγκόσμια αγορά.

opek-times-petrelaiou

26
0

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κοντά στα 82 δολάρια το βαρέλι μετά από μια μικρή διήμερη πτώση, με το αργό τύπου Brent να βρίσκεται πάνω από τα 86 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό έχει αυξηθεί κατά 14% φέτος, μέσω της μεταβολής από το πτωτικό μοτίβο contango στην αντίθετη δομή του backwardation.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ+ κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως παρατάθηκαν έως το τέλος Ιουνίου, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι τα παγκόσμια αποθέματα θα συρρικνωθούν.

Ενόψει της συνόδου της επόμενης εβδομάδας, οι εκπρόσωποι δεν είδαν την ανάγκη να προτείνουν αλλαγές, καθώς οι ποσοστώσεις αποδεικνύονται αποτελεσματικές, σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στην ανάκαμψη των τιμών του αργού το α’ τρίμηνο συνέβαλαν επίσης οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές, οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η αύξηση της ζήτησης στις ασιατικές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία