BACK TO
TOP
Business

Πουλάει το 50% βελγικής θυγατρικής η Credit Agricole

Το ποσοστό με το οποίο συμμετέχει στη βελγική τράπεζα Crelan και το οποίο ανέρχεται στο 50% αποφάσισαν να πουλήσουν η Credit Agricole και οι περιφερειακές θυγατρικές της.

Κόβει 1.400 θέσεις εργασίας η Credit Agricole

0
0

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η γαλλική τράπεζα σκοπεύει να πουλήσει το ποσοστό σε τοπικά περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Credit Agricole κατέχει το 5% της Crelan, ενώ οι περιφερειακές Credit Agricole Nord de France, Credit Agricole Nord Est, κατέχουν η κάθε μία το 22,5% της βελγικής τράπεζας. Θα πουλήσουν τις συμμετοχές τους τον Ιούνιο του 2015 σε βελγικές περιφερειακές τράπεζες, που αυτοί τη στιγμή κατέχουν το εναπομείναν 50% της Crelan, δήλωσε η γαλλική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η Crelan, η οποία ελέγχει την Europabank, την Crelan Insurance και την Keytrade Bank στο Βέλγιο, έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πελάτες, 910 υποκαταστήματα και περίπου 19 δισ. ευρώ σε καταθέσεις. Εκπρόσωπος της Credit Agricole Nord de France αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Εισηγμένη από το 2001, η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη γαλλική τράπεζα με βάση τα assets, ελέγχεται κατά 56% από 39 περιφερειακές τράπεζες, και ως αντάλλαγμα ελέγχει το 25% αυτών των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η γαλλική τράπεζα, που επλήγη σημαντικά από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της παγκοσμίως, αποχωρώντας από περίπου τις μισές χώρες στις οποίες είχε παρουσία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και μειώνει χιλιάδες θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Ενώ κατόρθωσε να κλείσει ένα δύσκολο κεφάλαιο με την πώληση πέρυσι της ελληνικής Emporiki, η Credit Agricole εξετάζει τώρα τρόπους για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και την αύξηση των κερδών εν τω μέσω μιας εύθραυστης ανάκαμψης και των αυστηρών νέων τραπεζικών κανονισμών στην Ευρώπη.

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία