Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Απλήρωτοι οι 600 υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ Λάρισα

Τα δεδουλευμένα 14 μηνών και τις θέσεις εργασίας τους ζητούν οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ Λάρισα.

Απλήρωτοι οι 600 υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ Λάρισα

7
0

Την εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους σε περίπτωση πώλησης των καταστημάτων ζητά από τους σημερινούς ιδιοκτήτες ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμπορουπαλλήλων του νομού Λάρισας και η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής: «Οι 600 εργαζόμενοι, που δουλεύαμε πολλά χρόνια στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, βγάζοντας μεγάλα κέρδη για τους μεγαλομετόχους τους, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν και την τυπική απόλυση, αφού εδώ και 3 μήνες τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, είναι κλειστά, αλλά και απλήρωτοι για 14 μήνες.

Μας μείωσαν 2 φορές τους μισθούς μας (συνολικά κατά 30%) τα τελευταία δυο χρόνια, απέλυσαν αρκετές δεκάδες συναδέλφους μας, τάχα για να σώσουν την επιχείρηση. Την επιχείρηση όμως την καταχρέωσαν οι εργοδότες με 35.000.000 ευρώ και τώρα κάνουν πως ψάχνουν λύση.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα όσα λέει, η κάθε ομάδα των μετόχων, ότι ενδιαφέρονται να βρουν λύση. Διαπιστώσαμε επανειλημμένα ότι παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και των προμηθευτών και δεν νοιάζονται, παρά για τα δικά τους συμφέροντα. Σ’ αυτά τα παιχνίδια τους, δεν πρόκειται να μας κάνουν συνενόχους, για να κερδίσουν ξανά οι μεγαλομέτοχοι.

Ενωμένοι και με την στήριξη του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, διεκδικούμε:

- Από τους νυν ιδιοκτήτες να μας εξοφλήσουν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας και να πληρώσουν όλες τις εισφορές στο ΙΚΑ.

- Να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας σε περίπτωση πώλησης, με αναγνώριση όλων των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία