BACK TO
TOP
Business

Επένδυση 650 εκατ. δολάρια της BASF στον κλάδο της χοιροτροφίας της Κίνας

Την πρώτη της επένδυση σε νεοφυή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της κτηνοτροφίας στην Κίνα, αποφάσισε ο γερµανικός κολοσσός BASF, µε την πολυεθνική να «ρίχνει» περί τα 650 εκατ. δολάρια στην SmartAHC.

43_5

10
0

Η εταιρεία αυτή αναπτύσσει ψηφιακές λύσεις για χοιροτροφικές µονάδες µε στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής χοιρινού κρέατος. Από την πλευρά της η BASF µε την κίνηση αυτή φιλοδοξεί να επεκτείνει τις δυνατότητές της στο κοµµάτι της έρευνας και της ανάπτυξης όσο παράλληλα επεκτείνει την παρουσία της στην εκεί αγορά, µέσω της νεοφυούς SmartAHC.

 

Προοπτικές στην αγορά χοιρινού

Το ενδιαφέρον της BASF για την εν λόγω αγορά, έγκειται στο γεγονός ότι η πολυεθνική προσφέρει λύσεις φροντίδας και διατροφής των ζώων, καθιστώντας την έναν βασικό προµηθευτή ειδικών ζωοτροφών και συµπληρωµάτων διατροφής. Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ανάπτυξη πρώτων υλών δόµησης κτηνοτροφικών µονάδων.

Όπως σχολίασαν εκπρόσωποι της BASF, «η βιοµηχανία χοιρινού κρέατος στην Κίνα έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, µολονότι είναι η µεγαλύτερη αγορά σε παγκόσµιο επίπεδο. Ωστόσο οι πανδηµία από τη µία και από την άλλη η πανώλη των χοίρων που ταλαιπωρεί επί δύο σχεδόν χρόνια τα παραγωγικά κέντρα της χώρας, κράτησαν σε συνδυασµό µε µια σειρά καταστροφικών συγκυριών όπως πληµµύρες, περιόρισαν σηµαντικά τη δυναµική αγορά της χώρας.

Το τελευταίο διάστηµα µάλιστα, η κινεζική κυβέρνηση έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην προώθηση λύσεων αυτοµατισµού στην διαδικασία της κτηνοτροφίας, που περιορίζουν το δυνατόν περισσότερο την επαφή των εργαζοµένων µε τα ζώα, προκειµένου να εκµηδενιστεί η διασπορά ασθενειών είτε στους µεν είτε στα δε.

Αξίζει να σηµειωθεί πως η παγκόσµια ζήτηση για χοιρινό κρέας κυµαίνεται γύρω από τα 1,4 δισ. ζώα ετησίως, µε την Κίνα να εκτρέφει γύρω στα 700 εκατ. ζώα το 2018, και τις ανάγκες της να βαίνουν διαρκώς αυξανόµενες. Στο µεταξύ η κινεζική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τους τελευταίους µήνες προσπάθειες επανεκκίνησης της χοιροτροφίας της χώρας, η οποία έχει µείνει µισή εξαιτίας της πανώλης των χοίρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία