BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Κάτω από τα 1,15 δολάρια το ευρώ

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των ανακοινώσεων Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους άνω του 1,1 τρις ευρώ.

Βloomberg: «H αβεβαιότητα στην Ελλάδα ταρακουνάει ξανά την Ευρώπη»

4
0
Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου στον απόηχο των ανακοινώσεων Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους άνω του 1,1 τρις ευρώ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου στο 1,1453 δολ. από το επίπεδο των 1,1557 δολ. που έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Αρνητικά επηρεάζει το ευρωπαϊκό νόμισμα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Το πρόγραμμα ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς όπως προκύπτει από δηλώσεις οικονομικών αναλυτών. Η απόφαση αυτή όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στα δυσμενή στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού και ως στόχο έχει να επαναφέρει τον πληθωρισμό στα επίπεδα λίγο κάτω του 2%.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 2 εκατ. Ευρώ σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 9% από 9,38% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,45% να διαμορφωθεί στο 8,55% από 8,88% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν και σήμερα πτωτικά. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε στο 0,282% από 0,283% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών μειώθηκε στο 0,212% από 0,213% το εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,141% στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,055%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα υποχώρησε στο -0,01% από -0,04%.

 

(Πηγή: nooz.gr)

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία