Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Απεξάρτηση της τράπεζας Πειραιώς από τον ELA ως τα τέλη 2018

Απεξάρτηση της τράπεζας Πειραιώς από τον ELA ως τα τέλη 2018

0
0

«Έχουμε αυξήσει σημαντικά τις καταθέσεις μας. Είμαστε πάνω από το επίπεδο του 2016. Μειώσαμε την έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας που λαμβάνουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ και προσβλέπουμε στο να τη μηδενίσουμε έως το τέλος του 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου. Ο ίδιος εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι το 2018 αναμένεται να είναι «ένα καλό έτος».

«Περιμένω ανάπτυξη 2% του ΑΕΠ, περιμένω η ρευστότητα να αυξηθεί και η έκτακτη στήριξη ρευστότητας να μειωθεί σημαντικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των τραπεζών», δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Όπως σημείωσε το CNBC, η ελληνική οικονομία εμφάνισε τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης φέτος και σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η χώρα έχει «γυρίσει σελίδα» μετά από χρόνια ύφεσης. Περιμένει η ανάπτυξη να διαμορφωθεί κοντά στο 2% το 2018 και υποστηρίζει ότι θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης σύμφωνα με το σχέδιο τον Αύγουστο του 2019 χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τους πιστωτές. «Πιστεύουμε ότι η σταθερότητα θα φέρει επίσης περισσότερες καταθέσεις στην εγχώρια αγορά», ανέφερε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας ότι σταδιακά επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Όπως είπε, ωστόσο, χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλές μεταρρυθμίσεις για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη. «Βρισκόμαστε στη σωστή τροχιά, στην καλύτερη τροχιά από το ξέσπασμα της κρίσης: δεν μπορεί να επιδεινωθεί η κατάσταση, μόνο να βελτιωθεί», είπε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

 

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire