BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με το βλέμμα στην τρίτη αύξηση των επιτοκίων από Fed οι αγορές

Μικρές απώλειες σημείωναν στην έναρξη των συναλλαγών την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου οι αγορές στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές περιμέναν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve οι οποίες θα γίνουν γνωστές μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Fed_poewell

Agronews

13
0

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει την τρίτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για το 2018, κατά 25 μονάδες βάσης στο 2% με 2,25%, κρατώντας στη φαρέτρα της άλλη μία αύξηση για τον Δεκέμβριο.

Η κλιμάκωση ωστόσο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες έχει οδηγήσει ορισμένους αναλυτές να υιοθετήσουν πιο επιφυλακτική στάση, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως η Fed να μην πραγματοποιήσει την αύξηση του Δεκεμβρίου για να μην επιβαρύνει την οικονομία εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις για τα επιτόκια αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για το υπόλοιπο του έτους.

Στο ταμπλό (λίγο πριν τις 11 το πρωί) ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνε μικρές απώλειες 0,2% στις 383,71 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρούσε οριακά 0,03% στις 12.371,47 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,06% στις 5.475,68 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 7.490,57 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχανε 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωνε άνοδο 0,2%.

Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι ασιατικές αγορές παρά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον εμπόριο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωνε άνοδο 0,36%,  Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν σε ποσοστό 1,58% Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημείωνε άνοδο 0,88%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζε 1,07%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ενισχύονταν 0,10% Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 πάνω 0,04%.

Οι αγορές στη Νότια Κορέα παραμένουν κλειστές λόγω αργίας.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία