BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Νέα συμφωνία για τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό Ιταλίας

Σε συμφωνία με τους Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο, τους επικεφαλής των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, για την κατάθεση ενός αναθεωρημένου προϋπολογισμού, ο οποίος θα αποτρέψει την επιβολή κυρώσεων από την Κομισιόν.

salvini-dimaio-conte

Agronews

6
0

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, που επικαλείται πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, οι τρεις αξιωματούχοι συμφώνησαν σε ένα νέο σχέδιο, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,04% για το 2019. Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, τα οποία πάντως έδωσαν μία γενική εικόνα της και όχι λεπτομέρειες.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία επί των πάντων» δήλωσε ο Σαλβίνι στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός θα είναι «εντός ορίων, που ικανοποιούν την Ε.Ε.». Όπως είπε δεν θα υπάρξει αλλαγή ή καθυστέρηση στην καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ούτε στην μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδοτότησης. Θα προβλέπει δε φοροελαφρύνσεις.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε βεβαίως και ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, ο οποίος προώθησε σύμφωνα με το Bloomberg συμφωνία για περιορισμό του «πράσινου» φόρου για τα αυτοκίνητα, στις αγορές Porsche, πολυτελών μοντέλων και SUV.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο συμφωνήθηκαν επίσης περικοπές στις λεγόμενες «χρυσές συντάξεις» και επιτάχυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στις επιχειρήσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία