BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Kαθοδική αναθεώρηση της τιμής πετρελαίου από την Goldman

Η Goldman Sachs Group Inc., μία από τις πιο bullish τράπεζες όσον αφορά τις προοπτικές του πετρελαίου, μείωσε και πάλι τις προβλέψεις της για τις τιμές του εν μέσω της αύξησης των παγκόσμιων προμηθειών και της φθίνουσας ζήτησης.

8728cac92b93e9ee35c575caca801cb3_OILBARRELLS-1-768x480

113
0

Η τράπεζα μείωσε τώρα την πρόβλεψή της για το μπρεντ τον Δεκέμβριο στα 86 δολάρια το βαρέλι, από την προηγούμενη εκτίμησή της για 95. Πρόκειται για την τρίτη αναθεώρηση της Goldman προς τα κάτω τους τελευταίους έξι μήνες, αφού προηγουμένως είχε επιμείνει στην ανοδική πρόβλεψή της για 100 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Αυγούστου διαμορφώθηκε στα 74,79 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή. 

Πηγή: Bloomberg


"Ποτέ δεν έχουμε κάνει τόσο μεγάλο λάθος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουμε δει στοιχεία που να αλλάζουν τις απόψεις μας", δήλωσε ο Jeff Currie, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Goldman, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Η αύξηση της προσφοράς από τα κράτη που αντιμετωπίζουν κυρώσεις -Ρωσία, Ιράν και Βενεζουέλα- αποτελούν βασικό παράγοντα για τις χαμηλότερες προοπτικές των τιμών, σύμφωνα με την Goldman. Η παραγωγή της Ρωσίας, ειδικότερα, έχει "σχεδόν πλήρως ανακάμψει" παρά τις κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία