BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Απροσδόκητο άλμα των βιομηχανικών παραγγελιών τον Μάιο στη Γερμανία

Σημαντική αύξηση που ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις της αγοράς παρουσίασαν οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια τον Μάιο, κυρίως λόγω των μεγάλων κρατήσεων σε πλοία, διαστημόπλοια και στρατιωτικά οχήματα.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-07-06_112513

184
0

Ειδικότερα, οι εισερχόμενες παραγγελίες στη βιομηχανία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Αναλυτές σε έρευνα του Reuters περίμεναν σημαντικά μικρότερη αύξηση κατά 1,2%.

Η αύξηση αποδίδεται κυρίως στο άλμα 137,1% που σημειώθηκε στην κατασκευή μεταφορικού εξοπλισμού, ο οποίος περιλαμβάνει πλοία, σιδηροδρομικό υλικό, αεροσκάφη, διαστημόπλοια, καθώς και στρατιωτικά οχήματα.

Παράλληλα, αναθεωρήθηκαν ανοδικά τα νούμερα και για τις παραγγελίες του Απριλίου, σε μηνιαία αύξηση κατά 0,2% αντί της πτώσης 0,4% που είχε αναφερθεί αρχικά.

Παρά τα θετικά στοιχεία των δύο τελευταίων μηνών πάντως, σε επίπεδο τριμήνου οι νέες παραγγελίες ήταν μειωμένες κατά 6,1% την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, καθώς επιβραδύνθηκε η ζήτηση.

Παρομοίως, σε επίπεδο έτους οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν μείωση κατά 4,3%, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση όμως από την ετήσια βουτιά 9,9% του Απριλίου.

Πηγή:capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία