BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πρόγραμμα για μικροκαλλιεργητές ύψους 150 εκατ. δολαρίων από το USDA

Το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Απριλίου ένα νέο πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. δολαρίων το οποίο θα λειτουργήσει σαν επενδυτικό κεφάλαιο για μικροκαλλιεργητές σε αγροτικές περιοχές, οι οποίοι επιθυμούν να επεκταθούν.

Πρόγραμμα για μικροκαλλιεργητές ύψους 150 εκατ. δολαρίων από το USDA

1
0
Την ίδρυση της πρώτης εταιρίας για αγροτικές επενδύσεις με την επωνυμία, Cedar Rapids, ανακοίνωσε ο Αμερικανός Υπουργός γεωργίας, Τομ Βίλσακ. Η Cedar Rapids τελεί υπό την επίβλεψη του USDA και θα βοηθά αγροτικές φάρμες να επενδύουν, οι οποίες διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. 

Παραδοσιακά το USDA, προσέφερε εγγυημένα δάνεια ή άμεσα δάνεια για αγροτικές επιχειρήσεις. Η δημιουργία της πρώτης εταιρίας για αγροτικές επενδύσεις είναι ένας νέος τρόπος για το USDA να θεσπίσει μια διαδικασία αδειοδότησης που θα καθιστά διαθέσιμα  τα αγροτικά δάνεια ως επενδυτικά κεφάλαια. Οι τράπεζες δεν μπορούν να κατέχουν άμεσα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες μέσω των επενδύσεων κεφαλαίου

Η Cedar Rapids θα λαμβάνει χρήματα από τις αγροτικές τράπεζες και θα φτιάξει ένα επενδυτικό κεφάλαιο. Τα χρήματα προέρχονται από 8 αγροτικές τράπεζες: Τρεις από τη Μινεσότα (AgStar Financial Services, AgriBank of St. Paul και United Farm Credit Service), δύο από το Τέξας (Capital Farm Credit και Farm Credit Bank of Texas), την CoBank από το Ντένβερ, τη Farm Credit Services of America στην Όμαχα (Κολοράντο) και τη Farm Credit Services of Mid-America στη Λουιζιάνα (Κεντάκι).   

Ο Βίλσακ δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ήδη είναι υπό σκέψη και η δημιουργία και μιας δεύτερης εταιρίας για αγροτικές επενδύσεις

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος για την έρευνα στα τρόφιμα και τη γεωργία που θα χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο μέσω του αγροτικού νομοσχεδίου (Farm Bill), το οποίο ψηφίστηκε φέτος στα τέλη Γενάρη. Θα διατεθούν 200 εκατ. δολάρια από τα χρήματα του USDA για να δημιουργηθεί το ίδρυμα και αναμένεται να προσελκύσει άλλα 200 εκατ. δολάρια από τον ιδιωτικό τομέα για να συνεχίσει την έρευνα σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με τη γεωργία

Επιπλέον, το συνέδριο για τις επενδύσεις του στην αγροτική Αμερική του Αγροτικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου (White House Rural Council's Investing In Rural America ) έχει οριστεί για τον Ιούλιο.

Στόχος είναι να προσελκύσει πρόσθετες επενδύσεις στην αγροτική Αμερική μέσω της σύνδεσης μεγάλων επενδυτών με τους αγροτικούς ηγέτες των επιχειρήσεων, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εμπειρογνώμονες της οικονομικής ανάπτυξης και άλλους εταίρους. Το συνέδριο θα προωθήσει ευκαιρίες για να επενδύσουν στην αγροτική Αμερική τονίζοντας τα επιτυχημένα έργα στον τομέα της ενέργειας, τα βιοκαύσιμα και τα βιο-προϊόντα, τις υποδομές, τις μεταφορές, τα τοπικά και περιφερειακά συστήματα τροφίμων και άλλους τομείς.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία