BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δεν αρκεί στους αγρότες της Ευρώπης το κοινοτικό πακέτο για το ρωσικό εμπάργκο

Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν οι ευρωπαίοι αγρότες τη στήριξη που παρέχεται για από την ΕΕ για τη στήριξη των παραγωγών νωπών οπωροκηπευτικών, δεδομένου ότι η υποχώρηση που έχει καταγραφεί στις τιμές των προϊόντων τους προ του εμπάργκο της Ρωσίας φθάνει το 50%.

Τεράστιας σημασίας η αρδευόμενη γεωργία

0
0

Σύμφωνα με τις οργανώσεις απαιτείται πρόσθετη στήριξη, δεδομένου ότι 10% των αγροτικών εξαγωγών της ΕΕ που κατευθύνεται στη Ρωσία αξίας πλέον των 11 δισ. ευρώ ετησίως προκειμένου η κρίση να μην πάρει διαστάσεις ντόμινο.

Oι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημιά μεγαλύτερη από τα 400 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στο ταμείο διαχείρισης κρίσεων της ΚΑΠ, γεγονός που καθιστά αναγκαία - κατά τις ευρωπαϊκές οργανώσεις COPA-COGECA -  την αναζήτηση κεφαλαίων από άλλες πηγές.

Μάλιστα, τα προεδρεία των COPA-COGECA μαζί με τους επικεφαλής των αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων από τα κράτη-μέλη θα συναντηθούν στις αρχές της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, πριν το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας στις 5 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσουν την διαμορφωθείσα κατάσταση. Θα ασκηθούν δε, πιέσεις για στήριξη του γαλακτοκομικού τομέα, καθώς καταγράφεται σημαντική υποχώρηση στις τιμές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία