BACK TO
TOP
Πολιτικές

Yπερίσχυσε το «Όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Επικράτηση του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας με 54% δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, με καταμετρημένο το 60% των ψήφων.

Yπερίσχυσε το «Όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

0
0

Συγκεκριμένα, σε 24 από τις 32 περιφέρειες, οι υπέρμαχοι της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκεντρώνουν το 54%, ενώ το ποσοστό των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας ανέρχεται στο 46%.

Σύμφωνα με πρόβλεψη του BBC, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων το ποσοστό του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας θα φθάσει το 55%, ενώ το «ναι» αναμένεται να λάβει το 45% των ψήφων.

Σε επίσημες δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απηύθυνε στο Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσμα να ενωθεί. 

Σε επίσημες δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απηύθυνε στο Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσμα να ενωθεί.

«Ήλθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειό μας να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως το θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας διευθετήθηκε για «μία γενιά».

Νωρίτερα, ο Κάμερον συνεχάρη τον επικεφαλής της εκστρατείας κατά της ανεξαρτησίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ. «Μίλησα με τον Αλιστερ Ντάρλινγκ και του έδωσα συγχαρητήρια», έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter.

Την ήττα της παράταξης του «ναι» στο δημοψήφισμα παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Αλεξ Σάλμοντ, ηγέτης της καμπάνιας των υπέρμαχων της απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σκωτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα, δήλωσε, εκφράζοντας πάντως την προσδοκία ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

«Φαίνεται ότι δεν θα επιτύχουμε το "ναι" που ελπίζαμε. Οπως χιλιάδες άλλοι στη χώρα, αφιέρωσα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτήν την εκστρατεία και υπάρχει ένα πραγματικό αίσθημα απογοήτευσης για το ότι δεν κατορθώσαμε για λίγο να εξασφαλίσουμε την επικράτηση της θετικής ψήφου», δήλωσε νωρίτερα η Νίκολα Στέρτζον, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.

«Ναι» στην ανεξαρτησία ψήφισε η Γλασκώβη

Όπως ανακοίνωσε η τοπική εκλογική επιτροπή νωρίτερα, «ναι» στην ανεξαρτησία ψήφισαν οι κάτοικοι της Γλασκώβης. Το «ναι» συγκέντρωσε συγκεκριμένα το 53% των ψήφων, έναντι 47% που ψήφισαν «όχι».

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία