BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στροφή σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα για τα πολωνικά μήλα

Με την παραγωγή να εκτιμάται περίπου στους 3.8 εκατ. μ.τ και το ρωσικό εμπάργκο να αποκλείει την ρωσική αγορά, η Πολωνία αναζητά εναλλακτικές αγορές για τα μήλα της. Η Πολωνία παράγει ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου της ευρωπαϊκής παραγωγής μήλων, και συνήθως 1εκατ. τόνοι απορροφούνται από την ρωσική αγορά.

Στροφή στην Άπω και Μέση Ανατολή για τους Πολωνούς εξαγωγείς φρούτων

1
0
Καταβάλλονται προσπάθειες για την αναζήτηση νέων αγορών, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε μεγάλες οικονομίες και χώρες που έχουν την δυνατότητα να απορροφήσουν μεγάλες ποσότητες.

Υπήρξαν σκέψεις για το άνοιγμα της αγοράς στην Ινδία, αλλά χωρίς τις κατάλληλες διμερείς συμφωνίες κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αντιθέτως, η Πολωνία επικεντρώνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

«Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουμε προγράμματα προώθησης των ευρωπαϊκών μήλων σε Κίνα και ΗΑΕ που θα χρησιμεύουν σαν πλατφόρμα επικοινωνίας για όλες τις Αραβικές χώρες. Προτιμάμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα στα ΗΑΕ καθώς η πολιτική κατάσταση δεν είναι σταθερή σε χώρες όπως η Αίγυπτος, η Λιβύη, η Αλγερία, και το Μαρόκο», δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Φρούτων, Γιολάντα Καζιμιέρσκα.

«Η Κίνα και η Ινδία είναι το μέλλον. Για να έχουμε άμεσο εμπόριο με αυτές τις χώρες χρειάζεται να υπογράψουμε διμερείς συμφωνίες και κυβερνητικές συμφωνίες για ανταλλαγή φρέσκων προϊόντων, τις οποίες ακόμα δεν έχουμε». Θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για τη σύναψη τέτοιου είδους συμφωνιών και πολλή προετοιμασία, καθώς η Κίνα και η Ινδία έχουν εντελώς διαφορετικές καταναλωτικές απαιτήσεις σε σύγκριση με την Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε η Καζιμιέρσκα.

«Θα έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε την παραγωγή μας για αυτές τις αγορές, αλλά οι Αραβικές χώρες αποτελούν εντελώς διαφορετική υπόθεση καθώς προσπαθούμε να κάνουμε εμπόριο, αν και σε πολύ περιορισμένες ποσότητες», καταλήγει η ίδια

(Πηγή: freshfruitportal.com)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία