BACK TO
TOP
Πολιτικές

Καθημερινά καταστρέφονται 2,000 εκτάρια από αλάτωση

Μια έκταση καλλιεργήσιμου εδάφους στο μέγεθος της Γαλλίας καταστράφηκε εξαιτίας της αλάτωσης του εδάφους, δηλαδή 62εκατ. εκτάρια ή 20% των αρδευόμενων περιοχών του κόσμου, σύμφωνα με ειδικούς του πανεπιστημίου του ΟΗΕ.

Καθημερινά καταστρέφονται 2,000 εκτάρια από αλάτωση

0
0
Το πρόβλημα επηρεάζει κυρίως εδάφη σε άνυδρες και ημι-άνυδρες περιοχές. Σε 75 χώρες, 2,000 εκτάρια καλλιεργήσιμου εδάφους καταστρέφονται καθημερινά από αλάτι τα τελευταία 20 χρόνια, λένε οι ειδικοί. Ο αριθμός έχει αυξηθεί από τα 45εκατ. εκτάρια που ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Οι περιοχές όπου οι βροχοπτώσεις είναι λίγες για να επιτρέψουν στην βροχή να απορροφηθεί από το έδαφος, και που η άρδευση γίνεται χωρίς ένα φυσικό η τεχνητό αποχετευτικό σύστημα, είναι επιρρεπείς στην αλάτωση. Τα αρδευτικά συστήματα δίχως αποχετευτική διαχείριση οδηγούν τα άλατα στο να συσσωρεύονται στην περιοχή της ρίζας, το οποίο μειώνει την ζωή και την γονιμότητα του εδάφους. «Κάθε εβδομάδα ο κόσμος χάνει μια περιοχή μεγαλύτερη του Μανχάταν από την αλάτωση του εδάφους», λέει ο Ζαφάρ Αντίλ, διευθυντής του κέντρου Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου. «Σε ένα μεγάλο τμήμα των περιοχών που επηρεάζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες  έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις στα αρδευτικά και αποχετευτικά συστήματα αλλά οι υποδομές δεν διαχειρίζονται και δεν συντηρούνται σωστά. Οι προσπάθειες για την επαναφορά των εδαφών αυτών σε πλήρη παραγωγικότητα είναι μεγάλης σημασίας καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός και οι διατροφικές ανάγκες αυξάνονται, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο», καταλήγει ο Αντίλ

Πηγή: farming.co.uk
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία