BACK TO
TOP
Πολιτικές

Διατροφικές δεσμεύσεις για την παγκόσμια σίτηση από 170 χώρες, ζητά ο FAO

Έκκληση προς τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο ώστε να διαδραματίσουν πιο ουσιαστικό ρόλο στην υιοθέτηση δεσμεύσεων για την παροχή υγιεινών τροφίμων σε όλους τους ανθρώπους, απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας του FAO, Γκραζιάνο Ντα Σίλβα στη Ρώμη.

Διατροφικές δεσμεύσεις για την παγκόσμια σίτηση από 170 χώρες, ζητά ο FAO

2
0
«Η βελτίωση της διατροφής απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Απαιτούνται καλά σχεδιασμένοι νόμοι που θα βελτιώνουν τα τροφικά συστήματα, θα εξασφαλίζουν την παροχή υγιεινών τροφίμων σε σχολικά γεύματα. Επίσης, απαιτούνται επαρκή δημόσια κονδύλια και ζητάμε ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο που θα ενοποιεί τις εξελίξεις και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Ντα Σίλβα.

Περισσότεροι από 90 υπουργοί και εκατοντάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα παραστούν στη 2η Διεθνή Σύσκεψη για τη Διατροφή (ICN2) που διοργανώνεται από τον FAO και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) από τις 19-21 Νοεμβρίου, στη Ρώμη. Οι χώρες αναμένεται να υιοθετήσουν τη Διακήρυξη της Ρώμης για τη διατροφή, και ένα πλαίσιο δράσης, στο οποίο παρατίθενται συστάσεις για πολιτικές και προγράμματα σχετικά με τη διατροφή σε πολλούς τομείς

(Πηγή: fao.org)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία