BACK TO
TOP
Πολιτικές

Για «θηλιά στο λαιμό από την ΕΚΤ» μιλά ο Τσίπρας

Για «μεγάλη ευθύνη της ΕΚΤ» σε περίπτωση που δεν αποδεχτεί την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις τελευταίες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας η οποίας, όπως είπε, «μας έχει ακόμα τη θηλιά στο λαιμό».

Για «θηλιά στο λαιμό από την ΕΚΤ» μιλά ο Τσίπρας

0
0

Σε συνέντευξή του στο Spiegel που θα δημοσιευθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποκλείεται η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί «αγαπώ την Ευρώπη» . «Η Ευρωζώνη είναι σαν ένα πουλόβερ, είπε. Αν αρχίσει να ξηλώνεται, τότε δεν μπορεί να σταματήσει». 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι προτίθεται να εκδώσει έντοκα γραμμάτια, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό. Αν η ΕΚΤ δεν αποδεχτεί κάτι τέτοιο (σ.σ. και δεν δώσει έγκριση για να αυξηθεί το όριο έκδοσης), αναλαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη: Τότε θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που ζήσαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου (σ.σ. όταν επετεύχθη η συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. "Αυτό θα ήταν μια πολιτική απόφαση, που δε θα έπρεπε να ληφθεί από τεχνοκράτες." είπε και συμπλήρωσε με έμφαση: "η ΕΚΤ μας έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό".

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις έξι προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η κυβέρνηση στο Eurogroup. Πρώτη από όλες ανέφερε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίσης. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική κάρτα για τους πολίτες, με την οποία θα μπορούν να κάνουν χρήση διάφορων κρατικών υπηρεσιών". Με αυτήν θα μπορούν όσοι έχουν ανάγκη να προμηθεύονται τρόφιμα και ρεύμα.

Στις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός συμπεριέλαβε και τη διοικητική μεταρύθμιση, την πληρωμή με δόσεις των χρεών στο δημόσιο, την ίδρυση ενός ανεξάρτητου φοροεισπρακτικού κι ενός φοροελεγκτικού φορέα. Ο τελευταίος μάλιστα, που τον χαρακτηρίζει ως Taskforce φορολογικών ελέγχων, θα αλλάζει προσωπικό κάθε δύο μήνες, προκειμένου να εμποδίζεται η διαφθορά.

Τέλος, αναφερόμενος με πρόσφατα δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν ζήτησε μόνο από το Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά κι από όλους τους υπουργούς του «λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία