BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ευελιξία στα όρια εκπομπών αμμωνίας ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Μεγαλύτερη ευελιξία στους στόχους της νομοθεσίας περί επιτρεπόμενων ορίων εκπομπών αμμωνίας εντός της Ε.Ε. συγκριτικά με άλλους ατμοσφαιρικούς ρυπαντές, πρότεινε η ευρωβουλευτής Julie Girling σε εισήγησή της επάνω στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ποιότητα του αέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου agra-net.net.

Ευελιξία στα όρια εκπομπών αμμωνίας ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

0
0

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να υποχρεωθούν να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί ως το 2025 για τους ατμοσφαιρικούς ρυπαντές, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και τα οξείδια του αζώτου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγγλία και η Γαλλία είχαν εκφράσει στα τέλη Μαρτίου, ανησυχίες σχετικά με την αυστηρότητα των μέτρων για τα όρια των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων που έχουν προταθεί τόσο από το Ευρωκοινοβούλιο όσο και από τα επιμέρους κράτη μέλη. Τα όρια που τίθενται για τις εν λόγω εκπομπές αποτελούν μέρος της αναθεώρησης των εθνικών ορίων εκπομπών που έχει σαν στόχο να φρενάρει την ποσότητα ατμοσφαιρικών ρύπων που παράγουν τα ευρωπαϊκά κράτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όρια εκμπομπών αμμωνίας μπήκαν στο στόχαστρο των εφημερίδων της Γαλλίας και της Μεγ. Βρετανίας ενώ τα γαλλικά δημοσιεύματα αποκάλεσαν «πολύ φιλόφοξα» τα νέα όρια που πρότεινε η Επιτροπή και σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των χωρών μελών με πολύ υψηλή κτηνοτροφική παραγωγή. «Ως προς τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπών αμμωνίας, είμαστε απογοητευμένοι καθώς δεν αντιστοιχούν στη δυνατότητα ανάπτυξης του κτηνοτροφικού τομέα της Μεγ. Βρετανίας και άλλων χωρών μελών και η επιβολή αυτών των ορίων θα έχει σημαντική επίπτωση στην δυνατότητά μας να εφαρμόσουμε τα νέα μέτρα», τόνισε το εν λόγω δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Άλλωστε, με τη λήξη των ποσοστώσεων στο γάλα, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ελευθερία να αυξήσουν το ζωϊκό τους, γαλακτοπαραγωγικό κεφάλαιο. Βέβαια, περισσότερες αγελάδες σημαίνει και περισσότερα απόβλητα, κάτι που μαζί με τα αζωτούχα λιπάσματα ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό της εκπεμπόμενης αμμωνίας ενώ γενικότερα, για το 95% των αμμωνιακών εκμπομπών ευθύνεται η αγροτική δραστηριότητα του πλανήτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της agra-net.net .

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία