BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μέσα σε 5 χρόνια ανοίγουν 58.000 νέες αγροτικές θέσεις στις ΗΠΑ

Μέχρι το 2019 θα ανοίξουν σταδιακά 58.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής σε επαγγέλματα που αφορούν τη γεωργία και το περιβάλλον, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Purdue.

Μέσα σε 5 χρόνια ανοίγουν 58.000 νέες αγροτικές θέσεις στις ΗΠΑ

2
0
Η γεωργία των ΗΠΑ έχει ανάγκη από κατάλληλα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, να υποστηρίξει τις βιομηχανίες, με τον πληθυσμό της χώρας να προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 9 δισ. μέχρι το 2050, σημειώνει ο Σόνι Ραμασγουάμι, διευθυντής του  Εθνικού Ινστιτούτου για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (NIFA) του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).  
Αυτή θα είναι μία ευκαιρία για τους απόφοιτους αγροτικών σπουδών του Purdue να εργαστούν στον τομέα τους, δηλώνει ο Άλαν Γκόεκερ, επίτιμος κοσμήτορας της σχολής και βασικός συντάκτης της έρευνας

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι οι απόφοιτοι αυτοί θα τονίσουν την ουσιαστική σημασία των προτεραιοτήτων της επισιτιστικής ασφάλειας, της βιώσιμης ενέργειας, και της περιβαλλοντικής ποιότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο

Οι θέσεις εργασίας στους τομείς των τροφίμων και παραγωγής βιοϋλικών, θα περιλαμβάνει το 15%, ενώ το 12% των ανοιγμάτων θα γίνει σε υπηρεσίες εκπαίδευσης, επικοινωνίας και λοιπούς δημόσιους τομείς

Τα σημαντικότερα σημεία της μελέτης είναι
  • Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν απόφοιτους από αγροτικά, περιβαλλοντικά και συναφή προγράμματα, όμως οι απόφοιτοι καλύπτουν μόνο το 60% των κενών θέσεων. Ωστόσο, αναμένονται καλές ευκαιρίες εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, παρά την ανταγωνιστικότητα της αγοράς και την αύξηση των εγγραφών σε τέτοιου είδους προγράμματα.
  • Η αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών θα είναι άνιση. Σε κάποιες περιοχές οι εργοδότες, θα δυσκολευτούν να βρουν όσους απόφοιτους θα ήθελαν για να συμπληρώσουν τις κενές θέσεις. Σε κάποιες άλλες περιοχές πάλι οι εργοδότες θα συναντήσουν περισσότερους υποψήφιους που ζητούν εργασία από ότι είχαν υπολογίσει αρχικά.
  • Θα έπρεπε να υπάρχει μία ισχυρή αγορά εργασίας για τους διαχειριστές του ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και αντιπρόσωποι μάρκετινγκ, διαχειριστές οικοσυστήματος, εκπαιδευτές αγροτικής επιστήμης, σύμβουλοι καλλιέργειας και ειδικοί για τον έλεγχο των παρασίτων.
  • Οι ευκαιρίες εργασίας στους τομείς επιστήμης και τεχνολογίας (STEM), αναμένεται να αυξηθούν δίνοντας χώρο στους γεωπόνους και τους επιστήμονες που ασχολούνται με το περιβάλλον.
  • Οι γυναίκες αποτελούν το μισό ποσοστό των πιο άρτια εκπαιδευμένων αποφοίτων γεωργίας, διατροφής και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ.
Η μελέτη είναι 8η σε μια σειρά πενταετών προβλέψεων που έχει ξεκινήσει το USDA, από το 1980.  Αυτή είναι η νεότερη έκδοση της μελέτης που πιθανόν να γίνει πιο αντιληπτή από τις υπόλοιπες, υποστηρίζει εκπρόσωπος του Purdue
Περισσότεροι από 70 Ακαδημαϊκοί και μη, ηγέτες από ολόκληρη τη χώρα, επανεξέτασαν το σχέδιο της μελέτης και συζήτησαν διεξοδικά τα ευρήματα και τις προτάσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία