BACK TO
TOP
Πολιτικές

Με ομιλία Τσίπρα ξεκινούν οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομιλία του Πρωθυπουργού και πρόεδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, στο Σινέ Κεραμεικός.

Πήρε εντολή για συμφωνία αλλά με «παράθυρο» ρήξης

1
0

Στην κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο. «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ κυβερνητική πλειοψηφία μια φορά με τους μεν μια φορά με τους δε», δήλωσε.

Όπως είπε, δεν μπορεί ένα κόμμα που ασκεί κυβερνητική εξουσία να λειτουργεί και στην κυβέρνηση με παράλληλα κέντρα εξουσίας, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει και είναι αποτελεσματικό.

«Όταν πάρεις απόφαση να κυβερνήσεις τον τόπο πρέπει να τον κυβερνήσεις. Τίθεται θέμα στοιχειώδους αποτελεσματικότητας. Θα πρέπει οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές, ειδάλλως οι βουλευτές που έχουν διαφορετική άποψη να παραδίδουν την έδρα τους στον επόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Τσίπρα, μπορεί να λειτουργεί πολυσυλλεκτικά ένα κόμμα όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Όμως, όταν ένα κόμμα ασκεί κυβερνητική εξουσία και αυτό το μοντέλο μεταφέρεται και στο κοινοβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία