BACK TO
TOP
Πολιτικές

Για δύο χρόνια στο τιμόνι της Copa o Μάρτιν Μέριλντ

Το τιμόνι της Copa αναλαμβάνει για δύο χρόνια ο Δανός αγρότης, με πτυχίο στην αγροτική οικονομία, Μάρτιν Μέριλντ, με στόχο του να πιέσει για εθελοντικές συμφωνίες μεταξύ αγροτών και εμπόρων λιανικής πώλησης με στόχο τις καλύτερες τιμές και για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Ο Μάρτιν Μέριλντ νέος πρόεδρος της Copa

3
0

Μιλώντας μετά τις πρόσφατες εκλογικές αρχαιρεσίες στις 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο Μέριλντ είπε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που εκλέχθηκα πρόεδρος της Copa και θα επιδιώξω να εξασφαλίσω να γίνει πιο ισχυρή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή γεωργική πολιτική της ΕΕ η οποία παρέχει στους παραγωγούς επαρκή ευελιξία, έτσι ώστε να μπορούν να συμβάλουν σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία: την ανάγκη για αυξημένη παραγωγή τροφίμων για τον παγκόσμιο πληθυσμό που αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό (140, 000 άνθρωποι κάθε μέρα), αλλά και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η οποία απειλεί την παραγωγή τροφίμων. Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων αναμένεται να μειωθεί κατά 17% για κάθε βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας ως συνέπεια τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες όπως η ξηρασία και οι πλημμύρες. Παράγουμε  περισσότερα με λιγότερα θα είναι οι λέξεις-κλειδιά», τόνισε. Δεσμεύθηκε δε να υποστηρίξει μια ισχυρή στρατηγική εξαγωγών με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών, κυρίως στην Ασία.

«Ως πρόεδρος της Copa, θα υποστηρίξω μια ισχυρή στρατηγική εξαγωγών με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών, ιδίως στην Ασία. Θα συνεχίσω επίσης την ενεργή γραμμή της Copa στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο της ΕΕ με τις ΗΠΑ (ΤΤΙΡ), διασφαλίζοντας ότι θα γίνονται σεβαστά τα υψηλά πρότυπα παραγωγής μας. Θα πιέσω επίσης να ολοκληρωθούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Ιαπωνία»πρόσθεσε.

Ο κ Merrild είναι αγρότης με πτυχίο στην Αγροτική Οικονομία και Εξειδικευμένες Business Studies. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δανικού Συμβουλίου Γεωργίας και Τροφίμων (DAFC) από το 2012.

Ο κ Merrild θα υποστηρίζεται στο έργο του από έξη νέους αντιπροέδρους οι οποίοι εξελέγησαν την ίδια ημέρα. Πρόκειται για τους: Eddie Downey (Σύνδεσμος Ιρλανδών Αγροτών, Ιρλανδία), Roberto Moncalvo (Coldiretti Εθνική Συνομοσπονδία Ενεργών Γεωργών, Ιταλία), Henri Brichart (Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Αγροτών, Γαλλία), Maira Dzelzkalēja (Κοινοβούλιο Αγροτών, Λετονία), Franz Reisecker (Επιμελητήρια Γεωργίας, Αυστρία), Miklós Zsolt Kis (Επιμελητήρια Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ουγγαρία).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία