BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η Μόσχα μπλοκάρει τις οικονομικές συμφωνίες με την Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ότι η κατάρριψη χθες του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση ορισμένων σημαντικών κοινών σχεδίων.

Η Μόσχα μπλοκάρει τις οικονομικές συμφωνίες με την Άγκυρα

0
0

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι τουρκικές εταιρίες μπορεί να χάσουν ένα μερίδιο της ρωσικής αγοράς, επισημαίνει ο Μεντβέντεφ σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Μετά τις χτεσινές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας συνέστησε στους Ρώσους τουρίστες να επιστρέψουν από την Τουρκία αλλά και κάλεσε τους Ρώσους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια τους προς την χώρα του Ταγίπ Ερντογάν. Στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη μπλοκάρει τις εισαγωγές κρέατος ή λαχανικών από Τουρκία κι ότι θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές από Τουρκία. 

Αναμφίβολα οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί με τη Ρωσία να προειδοποιεί με οικονομικές κυρώσεις και ακύρωση επιχειρηματικών συμφωνιών, ενώ αναπτύσσει και αντιπυραυλικό σύστημα στη Συρία, την ώρα που ο Ερντογάν δηλώνει ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση της κρίσης.

Εν τω μεταξύ, Μέρκελ και Ομπάμα καλούν σε αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία