BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η Ρωσία ξεκινά «οικονομικό πόλεμο» με την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

Απειλούν με παράταση του εμπάργκο οι Ρώσοι

0
0

Είπε ακόμη, σε μια συνάντηση που είχε με υπουργούς, πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τους ελέγχους της στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία, επικαλούμενη παραβιάσεις των υγειονομικών κανόνων.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Γεωργίας επικαλείται τον υπουργό Γεωργίας Αλεξάντρ Τκατσόφ που κάνει λόγο για "επανειλημμένες παραβιάσεις των ρωσικών κανονισμών από τους τούρκους παραγωγούς", οι οποίες μπορεί να αφορούν το 15% των γεωργικών προϊόντων που εισάγονται στη χώρα.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε από το Παρατηρητήριο για την Ασφάλεια των Τροφίμων Rosselkhoznadzor να ενισχύσει τους ελέγχους έπειτα από την έρευνα του υπουργείου Γεωργίας που έδειξε ότι σχεδόν το 15% των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία δεν πληρούν τους ρωσικούς κανονισμούς. Η Τουρκία εξάγει κυρίως λαχανικά, φρούτα και προϊόντα κρέατος στη Ρωσία.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη 26/11 πως, κατά την άπoψη της Μόσχας, η Τουρκία προσπαθεί σκόπιμα να οδηγήσει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας σε αδιέξοδο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία