BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τιμώμενη χώρα στη Fruit Logistica 2017 η Γερμανία

Η επόμενη διεθνή εμπορική έκθεση φρούτων και λαχανικών Fruit Logistica θα πραγματοποιηθεί από 8-10 Φεβρουαρίου 2017 στο Βερολίνο και επίσημα τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία.

Τιμώμενη χώρα στη Fruit Logistica 2017 η Γερμανία

2
0
Σε αυτή την ανακοίνωση προχώρησαν στις 19 Μαΐου σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο Δρ. Ρόμπερτ Κλος, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου γεωργίας της χώρας, ο Δρ. Κρίστιαν Βέσελοχ, διευθυντής της γερμανικής ένωσης παραγωγών φρούτων και λαχανικών (BVEO) και ο Δρ. Γκέραλντ Λαμιούς, Υπεύθυνος προϊόντων και νέων επιχειρήσεων στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin.



Η Γερμανία επιλέχτηκε για τον εορτασμό της 25ης επετείου της Fruit Logistica. Το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο γεωργίας και τροφίμων (BMEL) σε σχετική ανακοίνωση τονίζει τη σημασία παγκοσμίως της εμπορικής αυτής έκθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το Messe Berlin συνεργάζεται με την BVEO για την υποστήριξη της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη Fruit Logistica», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου γεωργίας, Δρ. Ρόμπερτ Κλος.

«Η Fruit Logistica ξεκίνησε το 1993 ως μέσο για την ενθάρρυνση του εμπορίου φρέσκου οπωροκηπευτικών και έκτοτε έχει γίνει κορυφαία εμπορική έκθεση διεθνώς. Στην επέτειο της, είμαστε στην ευχάριστη θέση που συνδέεται η Fruit Logistica με τις ιστορικές ρίζες της δηλαδή με τη Γερμανία ως επίσημη χώρα-εταίρος. Με 70.000 εμπορικούς επισκέπτες να αναμένονται στη Fruit Logistica, δημιουργούμε μια εξαιρετική πλατφόρμα επικοινωνίας του κεντρικού μηνύματος της χώρας-εταίρου», εξήγησε ο Δρ. Γκέραλντ Λαμιούς, Υπεύθυνος προϊόντων και νέων επιχειρήσεων στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin



«Αν και γερμανικές εξαγωγές εξακολουθούν να είναι σχετικά συγκρατημένες, διαφαίνεται μια ανοδική τάση. Η αξιοπιστία και η στενή παρακολούθηση της ποιότητας των γερμανικών προϊόντων προσελκύει περισσότερο την προσοχή ξένων αγορών. Αυτό ισχύει και για πολλές από τις γερμανικές σπεσιαλιτέ, συμπεριλαμβανομένων των εξής προϊόντων: λευκά σπαράγγια, φράουλες και μούρα. Με το σύνθημα: “Η Γερμανία – Ο Κήπος σας” (Germany – Your Garden), θα προβάλλουμε την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρονται από τη γερμανική βιομηχανία φρέσκων οπωροκηπευτικών προς τους διεθνείς εταίρους μας στη Fruit Logistica», δήλωσε ο Δρ. Κρίστιαν Βέσελοχ, διευθυντής της γερμανικής ένωσης παραγωγών φρούτων και λαχανικών (BVEO)

Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου γεωργίας: «Η Γερμανία είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης για τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα γερμανικά νοικοκυριά δαπάνησαν περίπου 20 δισ. ευρώ, σε φρούτα, λαχανικά και πατάτες το 2015, περίπου 15 δισ. ευρώ από το ποσό αυτό δαπανήθηκε για φρέσκα προϊόντα».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία