BACK TO
TOP
Πολιτικές

Προς άρση το ρωσικό εμπάργκο για το χοιρινό κρέας;

Την πιθανότητα να αρθεί σύντομα το ρωσικό εμπάργκο για το ευρωπαϊκό, χοιρινό κρέας, αναφέρει σε άρθρο του, το Farmer’s Weekly.

Ηλεκτρική ενέργεια από χοίρους

0
0

Τα πολύ ενθαρρυντικά αυτά νέα, προέκυψαν μετά από μια συνάντηση του υπουργού Τκάτσεβ με τον ευρωπαίο επίτροπο υγείας, Βυτένις Αντριουκίτις, την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Agra Facts. Οι δύο άνδρες συζήτησαν επί 15 λεπτά στο περιθώριο ενός παγκόσμιου συνεδρίου για την υγεία των ζώων για το θέμα της άρσης του ρωσικού εμπάργκο, τουλάχιστον για κάποιες κατηγορίες ευρωπαϊκών προϊόντων, όπως είναι το χοιρινό κρέας.

Οι απαιτήσεις της Ρωσίας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον επόμενο μήνα, η Ρωσία, θα στείλει μια λίστα με απαιτήσεις, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμα και την άρση ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών περιορισμών, του ρώσου υπουργού γεωργίας, Αλεξάντερ Τκάτσεβ.

Να υπενθυμίσουμε, πως ο ρώσος αξιωματούχος, μπήκε στη «μαύρη λίστα» της Ε.Ε. που απαγορεύει την είσοδο σε χώρες της Ευρώπης, καθώς ήταν επικεφαλής της νότιας περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσίας την εποχή των επεισοδίων της χώρας με την Κριμαία. Να σημειωθεί, πως η Γαλλία, εξέδωσε βίζα εισόδου για τον ρώσο υπουργό, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Ως αντάλλαγμα, η Ρωσία θα μπορούσε να άρει το εμπάργκο στο χοιρινό. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι φθηνότερες κατηγορίες προϊόντων, όπως τα ζωϊκά λίπη, θα μπορούσαν να βρουν και πάλι το δρόμο τους στις αγορές της Ρωσίας.  

Οι εισαγωγές χοιρινού στη Ρωσία έχουν διογκωθεί τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των μη ευρωπαίων προμηθευτών σημειώνοντας αύξηση κατά 59% το πρώτο τετράμηνο του 2016. Πάνω από το 90% αυτών προήρθαν από τη Βραζιλία, αφήνοντας την Κίνα στη δεύτερη θέση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία