BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τον Ιούλιο αποφάσεις για πιο ευέλικτες πράσινες ενισχύσεις

Στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ανακοινώσει μια σειρά δράσεων, με σκοπό τη βελτίωση του προγράμματος των πράσινων ενισχύσεων της ΚΑΠ.

Τον Ιούλιο αποφάσεις για πιο ευέλικτες πράσινες ενισχύσεις

0
0

Όπως και ο ίδιος ο Επίτροπος, Φιλ Χόγκαν ανέφερε, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στο πρόγραμμα “πράσινων ενισχύσεων” της ΚΑΠ, ένα πρόγραμμα, που έχει φανεί πως λειτουργεί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Επιτροπή, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει συγκεκριμένες δράσεις με σκοπό όχι μόνο τη βελτίωση αλλά και την απλοποίηση του προγράμματος των “πράσινων ενισχύσεων” της ΚΑΠ σε προσεχές Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας των επόμενο μήνα.

Μια μέρα νωρίτερα το Agronews έγραφε

Πράσινες ενισχύσεις την Τρίτη στο Συμβούλιο Υπουργών

Με τις πράσινες ενισχύσεις στο επίκεντρο λόγω της σημερινής συζήτησής τους στο συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στο Λουξεμβούργο, το οποίο αναβλήθηκε εξαιτίας έκτακτης σύσκεψης για το Brexit, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Φιλ Χόγκαν ζητά από τις υπηρεσίες της Κομισιόν περαιτέρω βελτιώσεις προκειμένου το εν λόγω καθεστώς να αποδώσει.

Σχολιάζοντας τις εργασίες αυτού του Συνεδρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε πως: “Η ανάλυση του προγράμματος των πράσινων ενισχύσεων, δείχνει πως το πρόγραμμα αυτό έχει αποτέλεσμα αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί για να αποδώσει ακόμη περισσότερα. Για το λόγο αυτό, ζήτησα από τις υπηρεσίες της Επιτροπής να εργαστούν πάνω στην απλοποίηση των κανόνων και να γίνουν γρήγορα βήματα ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επιδοτήσεων για τον επόμενο χρόνο. Αυτά ωστόσο δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την περιβαλλοντική αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2017”.

Να σημειωθεί τέλος, πως σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν τα θέματα των “πράσινων ενισχύσεων” καθώς χθες, ο Επίτροπος, Φιλ Χόγκαν, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Συμβούλιο Γεωργίας, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτατη σύσκεψη για το Brexit.

Εκνευρισμός υπουργών λόγω αναβολής


Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Ολλανδού υπουργού, Μάρτιν βαν Νταμ, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αναβολή, η οποία εν μέρει οφείλεται στον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, ο οποίος και λόγω της συμμετοχής του σε έκτακτη συνεδρίαση των Επιτρόπων για το Brexit, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για σήμερα τις εργασίες του Συνεδρίου

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μάρτιν Βαν Νταμ, δεν δίστασε να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια τόσο τη δική του όσο και άλλων κρατών-μελών για το γεγονός ότι η Κομισιόν εδώ και καιρό δεν έχει παρουσιάσει μια εικόνα ολοκληρωμένη για τα αγροτικά πράγματα αλλά και για τα μέτρα που θα πρέπει άμεσα να ληφθούν. Επίσης, τονίστηκε το γεγονός, ότι δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί το μέτρο εθελοντικής μείωσης παραγωγής γάλακτος, κάτι που είχε τεθεί ως δεδομένο πως θα γίνει ήδη από το προηγούμενο Συμβούλιο, όπως αναφέρει το Agra Europe.

Ο Βαν Νταμ, ανέφερε, πως και εκείνος και ο Φιλ Χόγκαν, αναγνωρίζουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και πως θα πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Κατόπιν, παρουσίασε στους υπουργούς, το νέο σχέδιο κανονισμού για τη βιολογική γεωργία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις ενώ για το θέμα των “πράσινων ενισχύσεων”, ανέφερε πως θα συζητηθεί την Τρίτη-μαζί με το θέμα της απώλεια τροφίμων και της διαχείρισής τους- προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση και ο Φιλ Χόγκαν.









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία