BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο Τράμπ θέλει 21% μείωση στις δαπάνες του υπουργείου Γεωργίας

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) αντιμετωπίζει μερικές από τις σημαντικότερες περικοπές σε σχέση με όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας, με τον πρόεδρο Ντόλαντ Τράμπ προτείνει μείωση κατά 21% σε επιλεγμένες δαπάνες.

Ο Τράμπ θέλει 21% μείωση στις δαπάνες του υπουργείου Γεωργίας

3
0

Σύμφωνα με έγγραφο του Λευκού Οίκου, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018  για τον οργανισμό ανέρχεται στα 179 δις δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4.7δις κατά έτος.

Συγκεκριμένοι τομείς του Υπουργείου στους οποίους επίκεινται περικοπές περιλαμβάνουν τις στατιστικές του δυνατότητες και το προσωπικό του σε κεντρικές υπηρεσίες του κράτους.

Το προσχέδιο δεν περιλαμβάνει τις «υποχρεωτικές» δαπάνες του Υπουργείου που ορίζονται από το νόμο, όπως οι γεωργικές επιδοτήσεις, αλλά αφορά μόνο συγκεκριμένα προγράμματα τις δαπάνες των οποίων οι νομοθέτες μπορούν να προσαρμόζουν χρόνο με το χρόνο.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «McGovern-Dole International Food for Education» αναμένεται να κοπεί. Το πρόγραμμα «περιλαμβάνει τη στήριξη της εκπαίδευσης, την ανάπτυξη του παιδιού και την επισιτιστική ασφάλεια στις χαμηλού εισοδήματος χώρες στον κόσμο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου, αλλά ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε για το πρόγραμμα ότι «δεν αποδεικνύεται η αποτελεσματικότητά του αναφορικά με τη μείωση της επισιτιστικής κρίσης».

Το σχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνει χρηματοδότηση 6,2 δις δολαρίων για το Ειδικό Πρόγραμμα Συμπληρωμάτων Διατροφής για Γυναίκες, Βρέφη και Παιδιά (WIC), καθώς επίσης «συνεχίζει να υποστηρίζει συνεργασίες έρευνας και επέκτασης σε αγροτικά πανεπιστήμια προσανατολισμένες σε αγρότες», παρέχοντας περίπου 350εκ δολάρια για το «ερευνητικό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας» του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, δε θα επαναληφθεί η επιχορήγηση για το πρόγραμμα «Water and Wastewater (Νερό και Λύματα)», εξοικονομώντας 498εκ. δολάρια από το οικονομικό έτος 2017.

Ο προϋπολογισμός, ωστόσο, για να τεθεί σε ισχύ πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο.

Άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν σημαντικές περικοπές χρηματοδότησης είναι η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), στη χρηματοδότηση της οποίας επίκειται μείωση χρηματοδότησης κατά 31%, αλλά και το Υπουργείο Εργασίας, για το οποίο προτείνεται μείωση κατά 21% σε σχέση με πέρυσι.

(Πηγή: freshfruitportal.com)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία