BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αποσύρεται η Λεπέν από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

Σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια να αντλήσει ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα της Γαλλίας προχώρησε η Μαρίν Λεπέν ανακοινώνοντας την απόσυρσή της από την ηγεσία του Ακροδεξιού Εθνικού εν όψει του β’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, τονίζοντας πως αποφάσισε να θέσει εαυτόν «σε άδεια».

Αποσύρεται η Λεπέν από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου

0
0
Το σίγουρο είναι ότι η Μαρίν Λεπέν εδραιώνεται πλέον για τα καλά στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, εξασφαλίζοντας 7,6 εκατ. ψήφους, αρκετά περισσότερες σε σχέση με τις 4,8 εκατ. ψήφους που είχε πάρει ο πατέρας της στον πρώτο γύρο των εκλογών του 2002, όταν προκαλούσε τότε το πρώτο μεγάλο σοκ για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία

 «Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου σε άδεια από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου», δήλωσε η κ. Λεπέν στο δίκτυο France 2.

«Από απόψε δεν είμαι πλέον πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου. Είμαι μόνο υποψήφια για την γαλλική προεδρία», τόνισε, σημειώνοντας πως επιθυμεί να είναι «πάνω από κομματικές γραμμές».

Η κ. Λεπέν δεν διευκρίνισε αν η απόφασή της είναι μόνιμη ή αν θα επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος μετά από τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών, κάτι που πάντως θεωρείται ως το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με το BBC.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία