BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στη διάσκεψη της Ελβετίας μπαίνουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Tις θέσεις τους γραπτώς παρουσιάζουν την Δευτέρα 3 Ιουλίου οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί, την έναρξη της ουσίας των διαπραγματεύσεων.

Στη διάσκεψη της Ελβετίας μπαίνουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

2
0

Η κατάργηση των εγγυήσεων, η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων με καταληκτική ημερομηνία, το τέλος των παρεμβατικών δικαιωμάτων και το άνοιγμα της συζήτησης για μηχανισμό επιτήρησης της λύσης θεωρούνται από ελληνικής πλευράς θέματα κλειδιά για μία προσέγγιση λύσης του Κυπριακού.

 Στις 11:00 ώρα Ελλάδος οι δύο κοινότητες, παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων και της Ε.Ε. υπό το καθεστώς παρατηρητή, θα θέσουν επί τάπτητος τα ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Στις 12:00 οι δύο κοινότητες θα συζητήσουν τα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού (εδαφικό, περιουσιακό, διακυβέρνηση).

Αθήνα και Λευκωσία, σε απόλυτο συντονισμό, προσέρχονται καλά προετοιμασμένες στη νέα φάση της διάσκεψης. Οι διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών, μετά από πολλή δουλειά των ομάδων εργασίας των δύο πλευρών το Σαββατοκύριακο, κορυφώθηκαν χθες το απόγευμα με τη συνάντηση των δύο επικεφαλής, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ο υπουργός Εξωτερικών στο δείπνο όλων των εμπλεκόμενων μερών την περασμένη Παρασκευή υπό τον κ. Γκουτέρες ζήτησε να υπάρξει σαφήνεια επί όλων των ανωτέρω θεμάτων και χρόνος για συζήτηση πριν από κάθε βήμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι, η διάσκεψη αναμένεται να διαρκέσει όλη την εβδομάδα, καλύπτοντας το χρονοδιάγραμμα που είχαν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία