BACK TO
TOP
Πολιτικές

Εξεταστική για την εμπλοκή Καμμένου με το Noor 1 καταθέτει η ΝΔ

Την ειλημμένη απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβάλλει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και να επιμείνει στην ανάγκη να διερευνηθεί η εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη διαβόητη υπόθεση με το ναρκω-πλοίο Noor 1, επιβεβαίωσε με τηλεοπτική συνέντευξη του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξεταστική για την εμπλοκή Καμμένου με το Noor 1 καταθέτει η ΝΔ

0
0

Η απόφαση ελήφθη στην πρωινή σύσκεψη που έκανε την Τρίτη το γαλάζιο επιτελείο για να αποτιμήσει τη σύγκρουση που είχε την προηγουμένη ο κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup και στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε ως κυρίαρχο ζήτημα η κόντρα σχετικά με τις παρεμβάσεις του κ. Καμμένου στο έργο της Δικαιοσύνης.

Τα «αμήχανα», όπως χαρακτηρίζονται από επιτελείς της Πειραιώς, επιχειρήματα με τα οποία προσπάθησε ο κ. Τσίπρας αφενός να καλύψει τον υπουργό Άμυνας και αφετέρου να αποφύγει την πρό(σ)κληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής, επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, την άποψη του τελευταίου ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως εκτεθειμένη και γι΄ αυτό θα πρέπει να υπάρξει έρευνα ώστε να έρθουν όλα στο φως.    

«Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές και παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες υπουργός της κυβέρνησης να επικοινωνεί με έναν ισοβίτη...», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και αναφερόμενος στην ομολογία στην οποία προέβη μια μέρα νωρίτερα ο κ. Καμμένος για τις επανειλημμένες συνομιλίες που είχε με τον κρατούμενο στις φυλακές Μάκη Γιαννουσάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη μεταφορά με το Noor 1 του τεράστιου φορτίου ηρωίνης.

«Όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια. Όποιος είναι ένοχος να πάει στη φυλακή. Σε μια Δημοκρατία, όμως, το ποιος είναι ένοχος το κρίνει η Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Η εξήγηση που έδωσε ο κ. Καμμένος δεν καλύπτει κανέναν. Είναι μια εξήγηση που δεν στέκει». Ερωτηθείς σχετικώς διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει «καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη». Και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις με τους όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από το θεσμικό μου ρόλο…».

«Φαντάζομαι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θέλουν να μάθουν την αλήθεια... Το επιχείρημα του κ. Τσίπρα δεν στέκει», συνέχισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αποκρούοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη και γι΄ αυτό δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής. «Η Εξεταστική για την Υγεία πραγματοποιείται την ώρα που η υπόθεση είναι ανοιχτή στη Δικαιοσύνη», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης. «Εάν καταψηφίσουν την πρότασή μας για Εξεταστική Επιτροπή είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι...», τόνισε.

Ήδη, κατά πληροφορίες, αρμόδια στελέχη της ΝΔ έχουν αναλάβει να συντάξουν το κείμενο με το αίτημα για Εξεταστική και να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές ώστε να το υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν στο Προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να οριστεί η σχετική συζήτηση και η ψηφοφορία πριν από τις αυγουστιάτικες διακοπές των βουλευτών. «Ο κύβος ερρίφθη», λένε χαρακτηριστικά γαλάζιοι αξιωματούχοι. 

«Τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του;», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ δίνοντας απάντηση στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία