BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα ως την Παρασκευή ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, καθώς η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπίπτει με τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του νεαρού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια.

Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα ως την Παρασκευή ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

3
0

Ο συνδυασμός αυτός έχει προκαλέσει πραγματικό συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, ενώ εκτιμάται ότι τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στην Αθήνα, κυρίως στις περιοχές του κέντρου στις οποίες θα κινείται ο Τούρκος πρόεδρος κατά το διήμερο της παραμονής του στην πρωτεύουσα. Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη και Τούρκοι ειδικοί πράκτορες επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του κ. Ερντογάν, ενώ για τις μετακινήσεις του έχουν έλθει στην πρωτεύουσα και τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να φθάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος. Αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κι ακολούθως συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Ερντογάν θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Παυλόπουλος και την Παρασκευή θα επισκεφθεί τη Θράκη. Κατά πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος στην Κομοτηνή θα προσευχηθεί μαζί με τους συνεργάτες του και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στην Κομοτηνή θα βρεθεί και η σύζυγός του Εμινέ, η οποία θα έχει ξεχωριστό πρόγραμμα.

Στην ατζέντα των συνομιλιών του Τούρκου προέδρου θα είναι οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στα ζητήματα της οικονομικής συνεργασίας, τα ενεργειακά, το μεταναστευτικό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τα προβλήματα ασφάλειας που εγείρονται.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία