BACK TO
TOP
Πολιτικές

To πετρέλαιο απογείωσε τα κέρδη της Shell

Μετά από έναν χρόνο μεγάλων ανακατατάξεων, ο πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell ανακοίνωσε υπερδιπλάσια κέρδη για το δ' τρίμηνο του 2017, γεγονός που αποδίδεται στο διαρκώς βελτιούμενο περιβάλλον για τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας, λόγω της ανόδου κατά 50% των τιμών του πετρελαίου αλλά και της ενίσχυσης των τιμών του φυσικού αερίου, από τα μέσα της περσινής χρονιάς.

To πετρέλαιο απογείωσε τα κέρδη της Shell

2
0

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους με βάση το τρέχον κόστος προμηθειών, εξαιρουμένων συγκεκριμένων στοιχείων, το οποίο χρησιμοποιείται ως δείκτης για τα καθαρά κέρδη, ανήλθαν σε 4,3 δισ. δολ, έναντι 1,8 δισ. δολ. την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν. 

«Η αδιάλειπτη προσήλωσή μας στην αξία, τις επιδόσεις και την ανταγωνιστικότητα σήμανε ότι ήμαστε σε θέση να παραδώσουμε 39 δισ. δολ. σε ταμειακές ροές από πράξεις εκτός των κινήσεων κεφαλαίων κίνησης από το αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιό μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Shell Chief Executive, Ben van Beurden.

Στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η Shell  περίμενε  ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ θα έχουν "ευνοϊκή" επίδραση στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Η μεταβολή της φορολογικής νομοθεσίας των ΗΠΑ, η οποία εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Τραμπ στις 22 Δεκεμβρίου, αναμενόταν ότι θα επηρέαζε  σημαντικά τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της Shell.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία