BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα

Είναι από τις περιπτώσεις που ενισχύουν στο μέγιστο βαθμό τις φωνές που χαρακτηρίζουν «φούσκα» τα κρυπτονομίσματα και προειδοποιούν τους επενδυτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις τοποθετήσεις τους στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Σε ελεύθερη πτώση τα κρυπτονομίσματα

1
0

Η  κατάρρευση την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου κυρίως του Bitcoin αλλά και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων είχε ως αποτέλεσμα να «χαθούν» από την αγορά πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Coinmarketcap.com, η οποία συνυπολογίζει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων με βάση τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο, η συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία διαμορφώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα 405,241 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση της τάξης των 112,6 δισ. δολαρίων μέσα σε μία ημέρα.

Το τσουνάμι αρνητικών ειδήσεων χτύπησε με δύναμη μία αγορά που έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις περιορισμένες «αντοχές» της ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπόκειται σε κάποιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ινδίας για την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου και οι ανησυχίες για χειραγώγηση της αγοράς μέσω της πλατφόρμας Bitfinex και του Tether, ήταν αρκετές για να οδηγήσουν σε ελεύθερη πτώση τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin έχασε το ψυχολογικό επίπεδο των 10.000 δολαρίων, μετά από λίγες ώρες έχασε και τα 9.000 δολάρια, ενώ σήμερα συνεχίζεται η απόλυτη κατάρρευση. Σύμφωνα με την πλατφόρμα Coindesk, το Bitcoin βρίσκεται στα 8.354 δολάρια με νέα πτώση 7,7%. Σημειώνεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου του 2017, το Bitcoin είχε αναρριχηθεί πάνω από τα 19.000 δολάρια καταγράφοντας ιστορικό υψηλό στα 19.343 δολάρια. Μέσα σε ενάμιση μήνα, δηλαδή, έχει χάσει περίπου το 57% της αξίας του.

Την ίδια ώρα, το Ethereum διολισθαίνει στα 880 δολάρια, όταν χθες βρισκόταν στα 1.134 δολάρια, ενώ το Litecoin έχει σε μία ημέρα υποχωρήσει από τα 154 δολάρια στα 121,73 δολάρια.

Πηγή: Liberal.gr

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία