BACK TO
TOP
Πολιτικές

Άτοκα δάνεια στους Ελβετούς αγρότες λόγω ξηρασίας

Η Ελβετία θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές ζωοτροφών και θα προσφέρει άτοκα δάνεια για να βοηθήσει τους αγρότες να αντεπεξέλθουν στην ξηρασία, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εν μέσω ενός κύματος καύσωνα που σκοτώνει τα ψάρια στον Ρήνο.

Άτοκα δάνεια στους Ελβετούς αγρότες λόγω ξηρασίας

1
0

«Η επίμονη ξηρασία δημιουργεί δυσκολίες για τη γεωργία σε διάφορες περιοχές», αναφέρει η κυβέρνηση σε δήλωση που εξέδωσε, παρουσιάζοντας συμπληρωματικά μέτρα εκείνων που λαμβάνουν μεμονωμένα καντόνια. Συγκεκριμένα, οι δασμοί στις εισαγωγές σανού και αραβοσίτου θα καταργηθούν, ενώ ανέρχονταν σε τρία ελβετικά φράγκα στα 100 κιλά, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ομοσπονδιακής υπηρεσίας γεωργίας. Αν και η εγχώρια συγκομιδή σανού ήταν καλή στις περισσότερες τοποθεσίες, η επίμονη ξηρασία σε ορισμένες περιοχές έχει προκαλέσει ελλείψεις στην προσφορά που μπορούν μόνο εν μέρει να αντιμετωπισθούν από εγχώριες πηγές, τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ ακόμα αναφέρεται πως «οι μειώσεις των δασμών εν μέρει αντισταθμίζουν την αύξηση των τιμών εισαγωγής και έχουν στόχο να ωφελήσουν τους αγρότες».

Η μεγαλύτερη δυσκολία για τους αγρότες αυτή τη στιγμή είναι η διατήρηση των επιπέδων υγρασίας καθώς και η γενικότερη βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης της κατάστασης. Για τον λόγο αυτό, ένα άτοκο δάνειο θα ήταν πολύ χρήσιμο εδώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού σε τμήματα του Ρήνου πάνω από τους 27oC, σκοτώνοντας χιλιάδες ψάρια και αναγκάζοντας τις πέστροφες και τους θυμάλλους να προσπαθήσουν να βρουν πιο ψυχρά νερά, προκαλεί επιπλέον ανησυχίες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας. Οι αρμόδιες αρχές για την αλιεία σε τρία ελβετικά καντόνια κατά μήκος του ποταμού ανακοίνωσαν πως, παρά τα μέτρα, έχουν  περισυλλέξει περίπου έναν τόνο νεκρά ψάρια μέχρι στιγμής, ποσότητα που αντιπροσωπεύει από το ένα τέταρτο μέχρι το ένα τρίτο του ετήσιου όγκου των αλιευμάτων.

«Δεδομένων των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επόμενες λίγες ημέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νεκρών ψαριών. Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί μαζική εξάλειψη όπως το θερμό καλοκαίρι του 2003, όταν είχε πεθάνει το 90% ολόκληρου του πληθυσμού των θυμάλλων», αναφέρεται στη δήλωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία