BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ορίζοντας 3,5 μηνών για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Με ορίζοντα 3 - 3,5 μηνών, όσο δηλαδή θα χρειαστεί - κατά τις εκτιμήσεις  της Αθήνας - ο Ζόραν Ζάεφ για να ολοκληρώσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, λειτουργεί η κυβέρνηση μετά από τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη.

tsipras_kammenos_mazi

11
0

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι όταν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή προς κύρωση, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις αυτές φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό που έχει προειδοποιήσει – αμέσως μετά την παραίτηση Κοτζιά - ότι δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις από την εθνική γραμμή, παρά το γεγονός ότι δύο ημέρες αργότερα, από τις Βρυξέλλες, στρογγύλεψε αυτή του τη θέση λέγοντας ότι αυτό ισχύει για δηλώσεις που γίνονται στο εξωτερικό.

Όλα δείχνουν ότι παρά τις καλές σχέσεις και προθέσεις των Τσίπρα και Καμμένου, η συμβίωσή τους στην κυβέρνηση έχει γίνει πλέον δύσκολη. Το κλίμα ρευστότητας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πλέον. Η κυβέρνηση προσπαθεί αλλά αδυνατεί να εκπέμψει σταθερότητα και οι προεκλογικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αναγκάζουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να μην συμπορεύονται σε όλα τα θέματα, την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση μιλά για θέατρο Τσίπρα – Καμμένου και παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Ο κ. Καμμένος, βρίσκεται εκ των πραγμάτων ενώπιον ενός δύσκολου πολιτικού διλήμματος. Να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την πορεία των ΑΝΕΛ προς τις εκλογές ή να αποχωρήσει από την κυβέρνηση πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως επανέλαβε χθες από τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στο Μαξίμου. 

Με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε αυτό που ήθελαν να ακούσουν στο Μαξίμου. Ό, τι δηλαδή μένει στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή, αυτό όμως δεν δίνει στην συγκυβέρνηση τη σταθερότητα που χρειάζεται. Έδειξε όμως και σημάδια αποσταθεροποίησης του κόμματός του. Επιτέθηκε με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο εναντίον των στελεχών των ΑΝΕΛ που είναι στην κυβέρνηση όπως η Έλενα Κουντουρά και ο Τέρενς Κουίκ, με τη φράση «τους διορίσαμε υπουργούς και μας κάνουν και κριτική».

Επιμένει ο Κοτζιάς

Την ίδια στιγμή, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να καταστήσει «λήξαν» το θέμα Κοτζιά, δύσκολα θα στεφθεί με επιτυχία. Όταν ο κ. Καμμένος μιλούσε στη Θεσσαλονίκη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ανάρτησε ένα νέο tweet που καταγγέλλει «λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα» που υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια του, ενεργοποιώντας εκ νέου τα αντανακλαστικά της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε: «Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι κτυπάνε και τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης».

Σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών μιλά στο Ηράκλειο, ενώ έχει προγραμματισμένες άλλες δύο δημόσιες παρεμβάσεις, στις 25/10 στην Κομοτηνή και στις 5/11 στην Αθήνα. 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία