BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πρόταση σε Θάνου για το τιμόνι της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Την Βασιλική Θάνου προτείνει η κυβέρνηση για θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

thanou_2

Agronews

3
0

H Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάζει το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου προκειμένου να διατυπώσει γνώμη στην εν λόγω πρόταση, ενώ έχει προγραμματιστεί και η ακρόαση των Νίκου Ζευγώλη, Παναγιώτη Φώτη, Ιωάννη Παύλοβιτς και Ιωάννη Στεφάτου, πρόσωπα που προτείνονται για τις θέσεις των εισηγητών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Στην ακρόαση παρίσταται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Θεώρησα ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση για την επιλογή του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής του Ανταγωνισμού διότι θεωρώ ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο η αναζήτηση της ανάπτυξης, με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, έχει πρωταρχικό και ζωτικό ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ευημερία», ανέφερε η Βασιλική Θάνου μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση να αναλάβει θέση προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι Ανεξάρτητη Αρχή και θα πρέπει ο πρόεδρος και τα μέλη της να έχουν ανεξαρτησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Επί 42 χρόνια, που υπηρέτησα το δικαστικό σώμα και από θέσεις ευθύνης, και ως αντιπρόεδρος και ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μου κατελόγισε ποτέ κανείς μεροληψία, είτε υπέρ είτε κατά κάποιου διαδίκου», είπε η Βασιλική Θάνου και πρόσθεσε: «Λόγω των θέσεων που είχα, ήμουν, καλώς ή κακώς, στο μικροσκόπιο κυρίως από ορισμένα πρόσωπα. Ουδέποτε ελέχθη κάτι τέτοιο εις βάρος μου. Να είστε, λοιπόν, απολύτως σίγουροι, και σας διαβεβαιώ, ότι με την ίδια αμεροληψία και αντικειμενικότητα θα πορευτώ και σε όλη τη θητεία μου, αν με τιμήσετε με την προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη «η κυβέρνηση προτείνει την κ. Θάνου με γνωστή διαδρομή - πρόεδρος του Αρείου Πάγου, σύμβουλος του πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια- έχει πλούσια επιστημονική και επαγγελματική δράση».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία