BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώνεται η διήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

mits

Agronews

11
0

Η χθεσινή συζήτηση "σημαδεύτηκε" από τη μετωπική σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από την οποία δεν έλειψαν οι προσωπικές επιθέσεις καθώς και από τον "καυγά" μεταξύ τους για την τοποθέτηση του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για περιφερόμενο θίασο κομπάρσων βουλευτών με τον οποίο ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να γαντζωθεί λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία, προκαλώντας τον να πάει σε εκλογές γιατί έχει καταστρέψει και την ελληνική οικονομία.

Ο Α. Τσίπρας από πλευράς του "θυμήθηκε" την κυβέρνηση Παπαδήμου λέγοντας ότι εκείνη ήταν "κουρελού" και όχι η κυβέρνησή του.

Σφυροκόπημα δέχτηκε η Κυβέρνηση από σύσσωμους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ενώ σε υψηλούς τόνους ήταν και η ομιλία της κ. Φώφης Γεννηματά η οποία είπε τον Α. Τσίπρα "τοξικό" καλώντας τον να πάει άμεσα σε εκλογές.

151 ναι με ετερόκλητες συμμαχίες

Στο παρασκήνιο της χθεσινής ημέρας, εντάσσονται και οι εξελίξεις στο Ποτάμι, με τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος πριν μάλιστα να ολοκληρωθεί καν η αποψινή ψηφοφορία.

Ο κ. Δανέλλης με την ψήφο του είναι ο 151ος βουλευτής που θα δώσει στον Αλέξη Τσίπρα τον "αέρα" να κερδίσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής με την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών που ζητεί ώστε να έχει τη δυνατότητα, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε επανειλημμένως, να εξαντλήσει η κυβέρνησή του τη Συνταγματική της θητεία.

Οι υπόλοιποι βουλευτές που θα στηρίξουν απόψε δια της ψήφου τους την κυβέρνηση είναι ένα περίεργο αριστερο- δεξιό αμάλγαμα αποτελούμενο από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Κατερίνα Παπακώστα και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ Ε. Κουντουρά- Β. Κόκκαλη ( πρόσφατα διαγραφέντες από τον Καμμένο) , Κ. Ζουράρι και Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Η διήμερη συζήτηση επί της ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Θα έχει προηγηθεί ο "δεύτερος" γύρος της "μονομαχίας" μεταξύ Τσίπρα- Μητσοτάκη, όπου βάσει όσων διαμείφθηκαν χθες, αναμένεται να διεξαχθεί σε ακόμη υψηλότερους τόνους.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία