BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μάχη στη Βουλή των Λόρδων για νέο δημοψήφισμα Βrexit

Η Τερέζα Μέι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών δίνουν «μάχη» μέσα στα κόμματά τους όσον αφορά το ενδεχόμενο ακόμη ενός δημοψηφίσματος.

brexit_7

Agronews

9
0

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει δράση για τους δύο ηγέτες θα συνεχίσουν τις εντατικές συνομιλίες την Παρασκευή, μετά από τέσσερις ώρες συνομιλίες την Πέμπτη.

Και ενώ το υπουργικό της Βρετανίδας Πρωθυπουργού είναι διχασμένο για το αν πρέπει να παραμείνει ανοιχτή στην πιθανότητα να ψηφίσει ο κόσμος για τη Συμφωνία Αποχώρησης, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν δέχεται πιέσεις μέσα από το κόμμα του για να σταματήσει να υποστηρίζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Με τις επιλογές σιγά-σιγά να μειώνονται, η Μέι αναζητά απελπισμένα να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο για να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ και να μη χρειαστεί να συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Χωρίς να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πείσει τους συμμάχους της να υποστηρίξουν τη Συμφωνία της – η Βουλή την έχει απορρίψει σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις – έχει στραφεί στον Κόρμπιν για βοήθεια.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Παρασκευή, αναζητώντας περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit, σύμφωνα με αξιωματούχο της Μεγάλης Βρετανίας, που μίλησε στο Bloomberg.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, ο Τουσκ προτείνει να δοθεί παράταση ενός έτους με την επιλογή αποχώρησης νωρίτερα από το μπλοκ εάν εγκριθεί μία συμφωνία.

Σύμφωνα με δεύτερο αξιωματούχο της ΕΕ, ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των κρατών-μελών σχετικά με τη διάρκεια της καθυστέρησης που πρέπει να δοθεί.

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία