BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η παράταση του Brexit έφερε Μέι και Κόρμπιν ξανά σε συνομιλίες

Το Brexit παραμένει προτεραιότητά της, τόνισε η Τερέζα Μέι, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, επιστρέφοντας στο Λονδίνο, έπειτα από μία δραματική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

may-cobin

Agronews

5
0

Η νέα παράταση της εξόδου από την Ένωση για τις 31 Οκτωβρίου σημαίνει ότι η Βρετανία θα πρέπει πιθανότατα να συμμετάσχει στις ευρωκλογές, όμως υπάρχει πάντα η πιθανότατα η χώρα να αποχωρήσει νωρίτερα εφόσον εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μεταθέτοντας για μία ακόμη φορά στο κοινοβούλιο.

Βάσει της νέας απόφασης της Ε.Ε., το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ειδεμή θα πρέπει να αποχωρήσει την 1η Ιουνίου. Αν και ορισμένες υπηρεσίες απέσυραν μετά την απόφαση της Συνόδου τα σχέδιά τους για Brexit χωρίς συμφωνία, η Μέι επέμεινε χθες ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι πάντα σε ετοιμότητα για έναν άτακτο Brexit.

Η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς, προκειμένου να βρεθεί μία μέση λύση ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Brexit. Η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχαν μία σύντομη συνάντηση την Πέμπτη, αν και επισήμως ο ηγέτης των Εργατικών επέκρινε τη Μέι για «διπλωματική αποτυχία».

Η Ε.Ε. από την πλευρά της παραμένει αισιόδοξη ότι η προοπτική ενός άτακτου Brexit έχει αποφευχθεί. Η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωση να δώσει στη Βρετανία παράταση ώστε να καταφέρει να αποχωρήσει από το μπλοκ με μια συμφωνία δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι σε θέση να βρουν λύση από κοινού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ, ενώ σχολίασε θετικά το γεγονός ότι Μέι και Κόρμπιν βρίσκονται σε συνομιλίες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία