BACK TO
TOP
Πολιτικές

Το όνομα Σχοινά στις ζυμώσεις για τον Έλληνα Επίτροπο

Ζήτημα ωρών είναι να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το όνομα του επόμενου επιτρόπου της χώρας.

sxinas

Agronews

10
0

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις μπορεί να γίνουν και το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Αυτό που μένει να απαντηθεί (πέρα από το όνομα του επιτρόπου) είναι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η Ελλάδα, ενώ όσον αφορά στη σεναριολογία για το πρόσωπο που θα κάνει το… ταξίδι στις Βρυξέλλες, αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Εφόσον η χώρα μας δεν πάρει θέση αντιπροέδρου, τότε το ενδεχόμενο να είναι επίτροπος ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται να απομακρύνεται. Στο προσκήνιο βρίσκεται πάντα το όνομα του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Στην επιλογή του κ. Σχοινά αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα και το Politicο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009 εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής του πρόεδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, θήτευσε επικεφαλής του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου Μάρκου Κυπριανού, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή: Με πληροφορίες από capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία