BACK TO
TOP
Πολιτικές

Εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ-Λιού οι επενδυτές

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τον τερματισμό του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου πηγαίνουν καλά, δήλωσε αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

liu-trump

11
0

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έκανε τα σχετικά σχόλια πριν αναχωρήσει για τη Μινεσότα, στο πλαίσιο του προεκλογικού του αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον, οι διαπραγματεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών έβαιναν προς το τέλος τους για τη σημερινή μέρα, με τα μέλη τους να οδεύουν για το προγραμματισμένο δείπνο.

Τα futures των δεικτών της Wall Street κινήθηκαν ανοδικά μετά τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin και ο ύπατος εκπρόσωπος των ΗΠΑ για ζητήματα Εμπορίου (θέση ομόβαθμη υπουργού) Robert Lighthizer, ενώ της κινεζικής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Liu He.

Την Παρασευή ο κ. Liu θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η οποία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Σε ερώτηση του δικτύου CNBC στον κ. Mnuchin για το πώς βαίνουν οι διαπραγματεύσεις, την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα, εκείνος περιορίστηκε σε ένα ήπιο χαμόγελο.

 

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία