BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αναμονή ενεργειών από την Τουρκία για αποκλιμάκωση έντασης

Το δεύτερο τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον των ΗΠΑ προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και να αντιμετωπιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας.

STELIOS-PETSAS-MPROSTA-APO-MIKROFONO

8
0

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Πέτσας υποστήριξε πως είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι το συμφέρον των ΗΠΑ δεν συνάδει με εντάσεις στην περιοχή μας.

«Το έχουν διαμηνύσει πολλές φορές σε όλους τους τόνους» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν οι κινήσεις του Trump θα βοηθήσουν να αλλάξει στάση ο Erdogan, είπε ότι το βάρος των ΗΠΑ είναι μεγάλο για να μη το ζυγίζει κάνεις.  

«Περιμένουμε από εδώ και περά τις έμπρακτες ενέργειες της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Πέτσας, αναφέροντας πως προέχει να γίνουν άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης και μετά να αρχίσουν οι συζητήσεις με την Τουρκία για τη μόνη διαφορά μας που είναι οι θαλάσσιες ζώνες.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με την Αλβανία για συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, αναφέροντας ότι «ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα και εκεί».

 

Πηγή: bankingnews.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία