BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κύμα φυγής από το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και στάση εργασίας

Τετρακόσιοι περίπου εργαζόμενοι διοικητικής και τεχνικής στήριξης των ερευνητικών δραστηριοτήτων στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Ανάπτυξης υποβάλλουν μαζικά αιτήσεις απόσπασης από το Ίδρυμα. Στις αιτήσεις  τους ζητούν να τοποθετηθούν σε τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Mέσω ΕΘΙΑΓΕ ανάθεση φυτοκομικών εργασιών στην Ολυμπία

3
0

Το κίνημα είναι ιδιαίτερα έντονο στην κεντρική υπηρεσία του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε στο Μαρούσι, στα ινστιτούτα της Λυκόβρυσης, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Βασική αιτία είναι η αβεβαιότητα στην τακτική πληρωμή των αποδοχών τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών του Ιδρύματος.

Συμπληρωματικά, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων στο Ίδρυμα καλεί τα μέλη του σε 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 από τις 9 π.μ. μέχρι 1 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική υπηρεσία αντιδρώντας, όπως γράφεται στη σχετική ανακοίνωση, στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την καθυστέρηση υπογραφής της Κ.Υ.Α. που αφορά τα μισθολογικά των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι στο Ίδρυμα θεωρούν ότι υπάρχει ανομολόγητη απόφαση διάλυσης του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.. η οποία προκύπτει από την αδράνεια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να προωθήσει την υπογραφή της παραπάνω Κ.Υ.Α., στην πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης του σχεδίου αναδιοργάνωσης των επτά σοφών και στη μη αναπλήρωση των ερευνητών που αφυπηρετούν λόγω συνταξιοδότησης.

Με τα παραπάνω το Υπουργείο προχωρεί στην απαξίωση, ώστε στο τέλος οι ερευνητικές μονάδες και η κινητή και ακίνητη περιουσία του να διανεμηθεί σε επιχειρηματίες και γεωτεχνικές σχολές Α.Ε.Ι. Να σημειωθεί ότι πριν από την κατάργηση και διάλυση των Εθνικών Οργανισμών Βάμβακος και Καπνού, στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, προηγήθηκαν φαινόμενα απαξίωσης, όπως αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.   

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία